Luciano Pavarotti is dood. De muziek die hij bracht, kan je dat appreciëren ?

“Ik heb er bijna nog nooit naar geluisterd, maar ik denk het wel. Ik kan me zowat in alles vinden. R&b krijgt wel meestal de voorkeur. Maar je doet me evengoed een plezier met rustgevende muziek. Zelfs met natuurgeluiden. Ik duik regelmatig eens het bos in met mijn drie kleine chihuahua’s : Dea, Diva en Florentina. Ook als ik ga mountainbiken in de Ardennen, geniet ik daarvan. Ik apprecieer de natuur enorm.”

Stel dat je uitgenodigd wordt voor de nieuwe opnames van ‘De Slimste Mens’, tegen welke vrouwen zou je het dan graag eens opnemen ?

Véronique De Kock en Katja Retsin. Die laatste is trouwens de nicht van mijn vriendin. En als ik het internationaal zou mogen zoeken, zouden ze Eva Longoria wel eens in een zeteltje naast mij mogen zetten.”

Hoe stipt ben je ?

“Dat valt vrij goed mee. Als het van mij afhangt, ben ik op tijd. Moet mijn vriendin mee, dan zijn we altijd te laat. Ik zal dat hier maar eens duidelijk zeggen, dan doet ze er misschien iets aan.” (lacht)

Waar en wanneer heb je je allereerste pint gedronken ?

“Ik ben opgegroeid in het café van mijn ouders. Rond mijn dertiende heb ik wel eens van een glas bier genipt, maar dat smaakte mij totaal niet. En dan heeft het tot rond mijn 23ste geduurd vooraleer ik mijn eerste pint dronk. Extreem laat, ik weet het. Dat was bij Gent. Als we met de ploeg iets gaan drinken, wordt meestal een ganse schaal besteld.

“Naarmate ik ouder werd, begon bier mij wat meer te smaken. Maar als ik een beetje tipsy ben, zal het eerder van rode wijn of rosé zijn. Dat drink ik liever, bij gelegenheden.

“Me echt zat zuipen, dat doe ik niet. Ik heb dat één keer voorgehad, kotsen inbegrepen. Dat wil ik liefst niet meer meemaken. Niet meer weten wat je doet, daar is niets leuks aan.”

In een café opgroeien, hoe is dat ?

“Ik heb daar eigenlijk niet veel last van gehad. Ik kreeg genoeg aandacht van mijn ouders, en het leuke was dat dat café verbonden was met een grote theaterzaal. Daarin kon ik vollen bak voetballen als het slecht weer was, eventueel samen met kindjes wier ouders bij ons iets kwamen drinken.”

Hoe lang moeten aardappelen koken vooraleer ze gaar zijn ?

(lacht) Een tijdje alleszins. Ik zie dat die eerst op het vuur moeten, anders moet je daar nog op wachten terwijl het vlees en de groentjes al klaar zijn. Wat zal ik gokken om me niet te belachelijk te maken ? Neem een halfuurtje.”

Dan zullen ze wat aan de platte kant zijn. Twintig minuutjes.

“Ah, dan zat ik er toch niet ver af. Tja, nog nooit gedaan. Geen tijd voor. En mijn vriendin doet dat heel goed.”

Welke job zou je eens voor één dag willen doen ?

“Aannemer. Mijn schoonvader doet dat en na mijn voetbalcarrière zou ik misschien wel graag met hem meegaan. Zelf dingen opknappen, een huis volledig restaureren, dat zijn dingen die me wel leuk lijken. In een ontspannen, aangename sfeer. Niet te veel stress.”

Volgens een enquête aan de universiteit van New York verkiezen mannen natte, korte tongzoenen en gaan vrouwen veeleer voor lange, intieme kussen. Kan jij dat bevestigen ?

“Dat zou kunnen kloppen. (lacht) Voor mijn vriendin mag het lang en intiem zijn, ik heb het liever kort en nat, dat is iets intenser. En wees gerust, ik haal altijd de bovenhand. (lacht) Nee, we proberen daar een goede mix in te vinden.”

Weet jij wat een priemgetal is ?

“Ja. Een getal dat enkel deelbaar is door zichzelf en door één. Bijvoorbeeld : drie.”

Een voetballer met wiskundige kennis zowaar.

“Ik deed dat vrij graag op school. Ik volgde in het secundair industriële wetenschappen, en daar kregen we dat acht uur per week. En ik was dan ook nog eens iemand die genoeg zelfdiscipline had om telkens eerst mijn huiswerk te maken en pas dan te gaan trainen. Mijn ouders moesten niet constant achter mij zitten. En ook de leerkrachten waren wel tevreden over mij.”

En leverde dat iets op ? Werd je dan de eerste van de klas ?

“Op het einde strandde ik op de derde plaats.”

Ook nog knap.

“We zaten toen wel nog maar met vijf in de klas.” (lacht) S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content