Komend weekend probeert bekerhouder Oostende via de Final 4 op de Heizel een nieuwe trofee aan het palmares toe te voegen. De Kroatische coach Dario Gjergja geeft ons graag mee hoe de competitiewinst bij Brussels werd voorbereid door de kustploeg.

Woensdag 9 april 2014 07:30

Opstaan. Ik ga voor een kort ontbijt met een Granykoek en een banaan, want ik trek naar de fitnesszaal vlak bij mijn bureau. Het was een van mijn eisen toen ik tekende: elke morgen frisse zeelucht en daarna, op amper 250 meter afstand, een stevige zweetsessie in het krachthonk.

08:30

De ochtendjogging begint. Perfect om mijn geest vrij te maken en mijn lichaam klaar te stomen voor een drukke dag. Alle negatieve energie moet verdwijnen.

09:20

Na een deugddoende douche en de voor mij noodzakelijke stretching doe ik ook vlug nog wat meditatieoefeningen.

10:00

Bij een espresso en een smoothie bekijk ik een videomontage van onze tegenstander van vanavond. Elk detail telt, hun goede en zwakke kant, zowel offensief als verdedigend.

11:00

Praatsessie met mijn spelers individueel, waarbij ik nogmaals alle aanvallende opties van onze opponent op het court overloop, zodat ze niet worden verrast.

12:00

Ik schrijf op een groot flipboard, dat altijd in de kleedkamer staat, enkele belangrijke aandachtspunten en opmerkingen voor mijn jongens. Zo kunnen ze erover nadenken en zaken met de collega’s aftoetsen. Ik roep even Quentin Serron bij mij, want hij keert nog maar pas terug uit blessure.

12:45

Lunchen. Ik kook meestal thuis, vaak de traditionele pasta bolognese of kip met groeten.

13:30

Even wat vrije tijd. Ik surf wat op internet en Skype met mijn familie. Mijn dochter komt terug van school om 13 uur. Ik ben heel benieuwd naar haar belevenissen.

14:00

Siësta. Ik begin met een boek, maar val snel in slaap.

15:30

Klaarmaken voor vertrek. Ik mag niet vergeten de papieren met onze informatie en het scoutingverslag mee te nemen.

17:00

De bus vertrekt richting hoofdstad. Ik maak aantekeningen voor mijn meeting net voor de match en praat met de rest van de technische staf al wat punten door.

18:30

Aankomst in Brussel. Ik probeer niet afgeleid te raken en wil me focussen, dus zonder ik me wat af vooraleer ik mijn spelers observeer bij hun opwarmingsshots.

20:00

Laatste peptalk.

22:30

Persconferentie, waar ik zo objectief en correct mogelijk mijn analyse geef. Ik kan alleen maar positief en tevreden zijn, want we wonnen. We verbroederen nog even met de meegereisde fans.

23:00

Terug naar de kust met de bus. We houden een snelle wedstrijdevaluatie en bereiden al de komende trainingen voor, want er wacht ons een drukke periode.

00:30

Geen tijd meer te verliezen, ik moet dringend mijn bed opzoeken.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content