Ken je het verschil tussen hooi en stro? ” “Is het ene niet dikker dan het andere? Eigenlijk weet ik het totaal niet … ” “Ik woon in Dilbeek, van het boerenleven ken ik niks. Een dierenvriend ben ik ook niet echt. Vroeger hadden we hier thuis wel een paar goudvissen en die gaf ik weleens wat korrels, maar iets speciaals voelde ik daar nooit voor.

“Op een boerderij werken zou niks voor mij zijn. Als ik niet voetbal, rust ik graag. En voor het uitmesten van een koeienstal zou ik altijd passen. Zo tussen de stront zitten, nee, het spreekt me niet aan. En die stank …

“Ik hield me nog maar één keer met iets anders dan voetbal bezig, toen ik een jaar pr studeerde. Dat vond ik interessant en deed ik tamelijk graag, maar ik stopte toen ik naar de A-kern werd overgeheveld. Misschien pik ik na mijn voetbalcarrière die draad weer op.”

Damde of schaakte je als kind soms tegen jezelf?

“Nee. Een dam- of schaakbord werd hier niet zo vaak bovengehaald. Ik kende ook niet echt de regels van het schaken en speelde dat zowat op mijn manier. Ik wist bijvoorbeeld niet goed hoe je een paard hoorde te verplaatsen. Als mijn broer tegenover mij zat, was dat niet zo erg. Stijn wist niet beter. En mijn pa, die liet me maar begaan.

“Monopoly werd vaker gespeeld. Maar als mijn broer of ik verloor, beweerde de ene altijd dat de andere getricheerd had en kwam er ruzie van. Het was trouwens ook echt zo dat ik weleens wat geld van de bank pikte als niemand aan het kijken was.”

Wat stoort je bij Duitsers?

“In de eerste plaats: hun taal. Ik moest drie jaar Duits studeren. Aan niks ergerde ik me ooit meer. Ik vind het echt de lelijkste taal die er is. Ik had dan ook nog eens elke keer een mannelijke leerkracht. Hopeloze zaak.

“Af en toe komt het wel van pas. Nu is Ervin Zukanovic bij ons, een Bosniër die nog in Duitsland gespeeld heeft. Met hem probeer ik nog af en toe Duits te spreken. Jan Boskamp doet ook weleens een poging, maar zijn Duits is even goed als zijn Frans.

“Ik stoor me ook aan het boertige gedrag van Duitsers, zeker als ze eten. Eender waar voelen die zich direct thuis en laten ze zich opmerken door hun kabaal. Het probleem is ook dat ze overal zitten. Je kunt geen vakantiebestemming meer kiezen waar je er geen tegenkomt.

“Geef mij dan maar Hollanders. Die vind ik ook wel luidruchtig, maar ze zijn socialer en met hen kun je plezier maken.”

Ken jij je rekeningnummer uit het hoofd?

“Ik weet enkel dat het met een nul begint.

“Veel betalingen moet ik nog niet doen, ik woon nog thuis. En als ik toch een overschrijving uitvoer, gaat dat via het internet. Daar zit mijn nummer opgeslagen in het systeem.

“Ik weet ook niet constant hoeveel er op mijn rekening staat, maar ik check wel elke keer of ik op tijd ben uitbetaald door de club. Logisch, ik ben een gast van 20 en speel bij Dender. Dat gaat niet om enorme bedragen. Die centen zijn altijd welkom in het begin van de maand.”

Rijd je soms op de linkerrijstrook van de snelweg de hele tijd met je linkerrichtingaanwijzer aan om voorliggers duidelijk te maken dat ze best aan de kant gaan?

“Nee, zo erg is het nog niet bij mij. Ik ben wel een sportieve rijder, maar ik haal geen gevaarlijke toeren uit. Ik durf weleens tot 140 of 150 km/u te gaan, maar mij zal je niet voorbij zien flitsen met 190.

“Als ik vind dat iemand voor mij te traag rijdt, flikker ik ook niet met mijn lichten. Ik erger me, maar ik wacht tot hij of zij weer naar de middelste rijstrook gaat.

“Ik rijd nog niet zo lang, iets meer dan een jaar. Ik heb nu een auto van de club, een uit de BMW1-reeks.”

Welke schone mag eens op de passagiersstoel komen zitten?

Jessica Biel, de actrice die nu de partner is van Justin Timberlake. Geen echte bom, maar wel een aantrekkelijke madam met klasse.

“Ik ben nogal veeleisend als het over vrouwen gaat. En ik kijk nogal rap naar de billen en het gat.” S

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content