Jeremy Hunt (G-B, Unibet.com) won de GP La Marseillaise voor Mikhail Ignatiev (Rus, Tinkoff) en Staf Scheirlinckx (Cofidis). Unibet.com moest vanaf de tweede rit de naam van de hoofdsponsor vervangen door een vraagteken om te mogen starten. De Franse wet verbiedt immers reclame voor buitenlandse loterijen en gokkantoren en legde de organisatoren een boete van 4500 euro op omdat Unibet.com in de eerste rit in zijn gewone uitrusting mocht vertrekken. Vreemd genoeg waren er geen problemen voor Predictor-Lotto, hoewel de cosponsor ook een buitenlandse loterij is.

Nick Nuyens (Cofidis) pakte het eindklassement in de Ster van Bessèges voor Vasil Kiryienka (Rus, Tinkoff) en Preben Van Hecke (Predictor-Lotto).

Alessandro Petacchi (Ita, Milram) won de GP Costa degli Etruschi voor Gabriele Balducci (Ita, Aqua e Sapone) en Daniele Bennati (Ita, Lampre).

De Trofeo Mallorca ging naar Oscar Freire (Spa, Rabobank) voor José Rojas Gil (Spa, Caisse d’Epargne) en Guennadi Mikhailov (Kaz, Astana).

Sven Nys (Rabobank) was de beste in de Grote Prijs Eecloonaar. Niels Albert (Palmans) werd tweede, Lars Boom (Ned, Rabobank) derde.

De overwinning in de cross van Heerlen ging naar Lars Boom voor Richard Groenendaal (Ned, Rabobank) en Klaas Vantornout (Fidea).

De Zwitsers Bruno Risi en Franco Marvulli wonnen de zesdaagse van Kopenhagen voor de Denen Jacob Piil en Alex Rasmussen en de Nederlanders Danny Stam en Peter Schep. Iljo Keisse stond met zijn Deense ploeggenoot Michael Mørkøv na de vijfde nacht nog op kop, maar strandde op een vierde plaats nadat het duo een ronde moest prijsgeven in de laatste ploegkoers.

Volgens Het Nieuwsblad zal het dopingdossier dat Jean-Marie Dedecker enkele maanden geleden overhandigde aan hormoonmagistraat Johan Sabbe op niets uitlopen. Het parket van Kortijk, dat de zaak onderzocht, heeft het onderzoek bijna afgerond en zou niets concreets gevonden hebben. Dedecker zelf sprak de berichtgeving tegen. Volgens hem gaat het slechts om één luik van het onderzoek dat afgesloten werd.

DOOR LOES GEUENS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content