Cosmos digest

© BELGAIMAGE

In Italië werd de topper Juventus-Inter (2-0) achter gesloten deuren gespeeld wegens het coronavirus. Bij Cristiano Ronaldo kon er een grapje af. Toen hij van de bus stapte en de plaats passeerde waar normaal de fans staan, schudde hij handjes met de lucht.

De finale van de Copa del Rey, de Spaanse beker, kleurt dit jaar volledig Baskisch: op 18 april nemen Athletic Bilbao en Real Sociedad (uit San Sebastián) het tegen elkaar op. De vorige volledig Baskische finale dateert van 1927. Alleen doorwinterde voetbalquizzers weten misschien nog om welke twee ploegen het ging. Unión Irún won tegen Arenas Getxo met 1-0. Die clubs spelen nu respectievelijk in tweede en derde afdeling.

En kent u Tim Howard nog? De doelman speelde een geweldige match met de VS tegen België in de 1/8 finales van het WK 2014. Howard is ondertussen 40 en was vorig jaar gestopt, maar hij gaat een comeback maken bij tweedeklasser Memphis 901 FC. Comebacks lijken populair. Howard, Kim Clijsters. Nu Tom Boonen nog.

Bij FC Porto is er een speler die zich dezer dagen heel erg eenzaam voelt. De Mexicaanse middenvelder Jesús Manuel Corona heeft momenteel niet veel vriendjes.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content