Bayern München haalde Roy Makaay weg bij Deportivo La Coruña.

De kogel is door de kerk en er is geen speld meer tussen te krijgen. Na weken van moeizame onderhandelingen is het eindelijk zover : de overgang van Roy Makaay (28) van het Spaanse Deportivo La Coruña naar de Duitse kampioen is eindelijk in kannen en kruiken. De website van de Zuid-Duitse club kraaide het dan ook uit van het plezier, want het leek lange tijd uit te draaien op een never ending story. “Het wekenlange getouwtrek is nu definitief afgelopen. Roy Makaay zal in de toekomst voor ons op doelpuntenjacht gaan.” “De transfersom is uiteindelijk gekomen op 18,7 miljoen euro”, verklaarde manager Uli Hoeness na de succesvol afgesloten onderhandelingen. “Van dat bedrag gaat 17,75 miljoen naar La Coruña. De rest gaat naar de clubs waar Makaay zijn opleiding genoot.” Goed nieuws dus voor het financieel noodlijdende Vitesse.

Volgens Hoeness kost de transfer Bayern overigens slechts die 17,75 miljoen euro. Want, verklaarde de manager op www.fcb.de : “Makaay heeft over vier seizoenen afgezien van een salaris van een miljoen euro.” Ook zaakwaarnemer Rob Jansen zou een deel van zijn honorarium laten vallen.

De Nederlandse international tekende een vierjarig contract bij de Duitse recordkampioen. De Europese topscorer moest alleen nog worden vrijgegeven door de Fifa, op zich een formaliteit. Het échte debuut wordt verwacht tegen VfL Bochum. Dan zal Ottmar Hitzfeld voor het eerst kunnen uitpakken met de droomaanval Makaay- Giovane Elber, terwijl waarschijnlijk de Peruaan Claudio Pizarro zich tevreden zal moeten stellen met de rol van pinchhitter.

Makaay, die in 133 wedstrijden voor Depor 79 keer scoorde, is na Martin Jol, Jan Wouters en Raymond Victoria overigens pas de vierde Nederlander die de kleuren van Bayern zal verdedigen. De nieuwe nummer tien weet wat hem te doen staat : via goals de Duitse titel grijpen en een gooi doen naar de Champions League. (FV)

VFB STUTTGART haalde de Argentijnse middenvelder Emanuel Centurion (22) voor twee miljoen euro weg bij River Plate. BORUSSIA DORTMUND sloot een nieuwe overeenkomst met Nike, ter waarde van 45 miljoen euro. Bovendien haalde het voor 800.000 euro de Noorse verdediger André Bergdolmo weg bij Ajax. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Bremen) 3 goals ; 2. Amoroso (Dortmund), Altintop (Schalke), Szabics (Stuttgart), Madsen (Bochum), Pizarro (Bayern), Rosicky (Dortmund), Schroth (1860 München), Stajner (Hannover), Szabics (Stuttgart) 2 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content