Spanning tot het einde. Eindigt Trabzonspor als tweede of derde ? Champions League of Uefacup ? Doet Karel z’n laatste jaar in Trabzon uit of trekken we naar een andere ploeg ? In Turkije of een ander land ? Wie is er allemaal in hem geïnteresseerd en wanneer wordt iets concreet ? Allemaal vragen waar ik blijkbaar meer mee bezig ben dan Karel zelf. Ik vind het zelfs behoorlijk frustrerend, niet weten waar precies op deze aardbol we over een maand zullen leven en wat ik zal kunnen doen. En misschien nog meer het feit dat ik daar totaal geen controle over heb. Karel evenmin.

Stel u voor :

‘Beste voorzitter, Ik ben Karel D’haene, een centrale verdediger van 24 jaar. Ik wil heel graag bij uw club voetballen. Ik ben ervan overtuigd dat ik een meerwaarde voor het team zal zijn. In bijlage vindt u mijn cv.’ Dat zou al helemaal te gek zijn !

Solliciteren hoef je als voetballer dus niet te doen. Maar dat houdt in dat je maar kan kiezen – áls je al die luxe hebt – uit de werkgevers die je willen. En dat zijn meestal niet diegene die je zelf het liefst zou willen.

Soms is mijn nieuwsgierigheid niet in te tomen en word ik er kinderlijk ongeduldig van. Af en toe ‘Google’ ik m’n wederhelft, maar veel transfergeruchten vallen er niet te rapen op het internet. Vrijwel geen. Meestal hoor je die het eerst van journalisten die vragen of de geruchten die ze opgevangen hebben wel kloppen. Waar ze die halen, blijft me een raadsel. ‘Beste voorzitter, ik ben een sportjournalist en zou graag weten wat jullie plannen zijn.’ Op die manier misschien ? Soit. Het heeft eigenlijk allemaal geen zin me er druk in te maken. ‘Als je er zelf niets aan kan veranderen, aanvaard het dan’ is een wijs gezegde. Afwachten dus.

Ondertussen heb ik voorlopig afscheid van Trabzon en m’n tweede thuisland genomen. Als we er niet meer teruggaan, zal ik het missen. De goedhartige, flamboyante mensen, ons weidse uitzicht op de Zwarte Zee, de andere manier van leven et cetera. Het is mooi wonen in Turkije ! Maar niet voor altijd natuurlijk. Ik heb zo nu en dan nood aan verandering.

Dit is ook m’n laatste column voor Sport/Voetbal Magazine. Tijd voor iets nieuws. Er broeden alweer andere creatieve plannen in m’n hoofd. Alleen weet ik nog niet goed wanneer ik die zal kunnen uitvoeren. Het hangt een beetje af van de carrièrewendingen van mijn wederhelft.

Maar first things first : vakantie ! U bent misschien een last minute naar Turkije aan het plannen, wij zijn op weg naar onze al maanden vastgelegde vakantie in het vijfsterrenhotel bij onze ouders !

Je kan ons verder volgen op www.karelenine.tk

door Ine Verstaen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content