Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid, gaf toe dat hij zich met zijn Portugese trainer heeft vergist.

Het seizoen is op een catastrofale manier geëindigd voor Real Madrid. Op de laatste speeldag onderging het dream team een nieuwe vernedering door op eigen veld met 1-4 te verliezen van Real Sociedad. De socios waren al bijzonder ontgoocheld na de eerdere nederlagen in de finale van de Copa del Rey tegen Zaragoza en in de kwartfinales van de Champions League tegen Monaco. Deze keer haalden ze bij wijze van protest de traditionele witte zakdoekjes boven tegen de vijfde opeenvolgende competitienederlaag, die Real in de rangschikking doet uitkomen op een teleurstellende vierde plaats.

De magere balans bezegelde het lot van CarlosQueiroz. Toen hij vorige zomer in de Spaanse hoofdstad neerstreek, staken heel wat waarnemers niet onder stoelen of banken dat ze absoluut niet begrepen waarom de ouwe getrouwe VicenteDelBosque door voorzitter FlorentinoPérez aan de kant werd geschoven. Vandaag geeft de voorzitter trouwens toe dat hij een vergissing beging.

Die fout probeert hij nu goed te maken door de ex-speler JoséAntonioCamacho aan te stellen. Camacho, die een contract voor twee jaar tekende, is momenteel nog trainer van Benfica en was Spaans bondscoach tijdens Euro 2000 en de wereldbeker van 2002. Net als Del Bosque is hij in Madrid een monument. Tussen 1973 en 1989 stond hij steevast in de basis als linksachter. Camacho was in 1998 al even coach van Real, maar oordeelde dat hij onvoldoende bewegingsvrijheid kreeg en hield het al na 23 dagen voor bekeken. Het geeft aan hoe koppig hij is.

Florentino Pérez verwacht nu van Camacho dat hij die koppigheid ook toont als coach en meer gezag uitstraalt dan zijn voorganger Queiroz. “Ik ben absoluut niet autoritair”, repliceerde Camacho meteen. “Ik ben wel een harde werker en ik wil er alles aan doen om Real weer in de stijl te doen voetballen die de club zo’n sterke reputatie heeft bezorgd en die ook de vele vedetten over de streep heeft gehaald om hier te komen voetballen.” (DDV)GIOVANNIVANBRONCKHORST, de Nederlander die is uitgeleend door Arsenal, tekende voor drie jaar bij Barcelona. EDGARDAVIDS, die tijdens de mercato overkwam van Juventus, kreeg bij de Catalanen eveneens een voorstel om voor drie jaar bij te tekenen. Hij heeft nog tot eind deze week de tijd om te laten weten of hij er al dan niet op ingaat. PHILLIPCOCU en Michael Reiziger verlaten de rood-blauwen na een dienst van respectievelijk zes en zeven jaar. Ook RüstüReçber, MarcOvermars en PatrickKluivert kregen te horen dat ze de club moeten verlaten, ondanks het feit dat ze nog een contract hebben voor een jaar. De Portugees Quaresma zal mogelijk worden uitgeleend, terwijl de Catalanen de komst van vijf of zes versterkingen aankondigden. GREGORIOMANZANO blijft niet aan als trainer van Atletico Madrid. “Het was een interessant seizoen, maar de eindbalans is teleurstellend, omdat we geen ticket voor de Uefacup haalden”, verklaarde hij. Hij zal worden vervangen door CesarFerrando, die overkomt van Albacete. CELTAVIGO, dat naar tweede klasse degradeerde, zal zijn vedetten niet kunnen houden. In tweede zijn de contracten van spelers als AlexanderMostovoi en SavoMilosevic immers te zwaar. Er wordt bij de blauw-witten dan ook een grote kuis verwacht. (DDV)

DDV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content