Het nieuws van de week is dat de bekerfinale een paar dagen werd uitgesteld. Normaal hadden we vorige zaterdag de finale moeten spelen tegen AEK Athene, maar die wedstrijd werd op vraag van de politie verschoven naar vandaag/woensdag. Er stonden voor het weekend grote betogingen tegen de Amerikaanse president Bush gepland en men heeft alle veiligheidsmensen in Athene nodig. Tegelijk een Cup Final op Kreta organiseren kon niet. Dat kan hier allemaal, dat supporters boten en vliegtuigen reserveerden, maar dat de wedstrijd gewoon wordt uitgesteld. Voor zover ik weet, is er geen Griek die protesteert, dat is hier normaal. AEK heeft even geopperd om de finale alsnog in Athene te laten plaatsgrijpen, maar dat verzoek werd afgewezen. In de planning maakt het niet zoveel verschil, de finale is hier niet de laatste match van het seizoen. Komend weekend is er nog een competitiewedstrijd. Voor ons wordt dat vieren, de dubbel of alleen de titel.

De voorbije competitiewedstrijd, uit bij Levadiakos, was niet om aan te zien. Na een kwartier had ik veel zin om recht te staan en in de tribune naar Chinezen te zoeken. Dit was niet normaal, als kampioen na een kwartier met 3-0 achter staan. Trond en ik keken mekaar aan, we snapten er niks van. Levadiakos had nog punten nodig, maar Ofi Kreta ook en ik weet niet, maar zagen onze supporters nu liever die andere ploeg zakken ? Na de rust begonnen onze mannen echt te voetballen en we milderden tot 3-2. Waarna de scheidsrechters plots vreemd gingen doen. Weinig extra tijd, vreemde beslissingen op buitenspel. Bizar om te zien. Duidelijk is in elk geval dat er werk is om de spelers met de juiste instelling aan de aftrap van de bekerfinale te krijgen. De titel lijkt precies genoeg.

De finale zal wel zonder Rivaldo worden gespeeld. Die zit met een virus dat zijn milt en lever vergroot. Spelen houdt risico op een bloeding in. Ik moest hem vragen of hij in België de trofee van Profvoetballer van het Jaar wilde uitreiken, maar hij ging liever uitblazen in Brazilië. De teleurstelling verwerken, want ik vrees dat hij hierdoor het WK mag vergeten. Hij komt wel terug voor onze laatste match, samen met Maradona, die de aftrap geeft. Maradona heeft nog een contract met Puma, onze kledingsponsor, vandaar de link, vermoed ik. Daarna spelen we nog een match in Cyprus of Dubai, en dan is het afgelopen.

We trokken al een nieuwe spits aan, de Ecuadoraan Felix Borja (23). Topschutter in zijn land en topschutter in de Copa Libertadores. Trond had een dvd van hem gezien waarop hij heel overtuigend was. Hij past in onze politiek van jong en doorverkoopbaar. De voorzitter is zeer gecharmeerd van ons werk. Een eerbetoon is ook dat Panathinaikos absoluut iemand uit Scandinavië als nieuwe trainer wou. Het werd de Zweed Hans Backe van Kopenhagen. Groetjes, Christos.

Chris Van Puyvelde is assistent-trainer van Trond Sollied bij Olympiacos Piraeus.

DAVID DE VRIES

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content