Bologna FC

trainer Sinisa Mihajlovic Srb, 20/02/1969

Volgde in januari Filippo Inzaghi op en hield Bologna, waar hij eerder (2008/09) al werkte, in de Serie A.

Zei enkele weken geleden dat er een agressieve vorm van leukemie werd vastgesteld, maar is vastberaden om tijdens zijn behandeling de ploeg te coachen.

Deelt een record met Andrea Pirlo: ze maakten elk 28 goals in de Serie A uit een vrije trap.

transfers In

Tomiyasu (STVV, Bel), Denswil (Club Brugge, Bel), Schouten (Excelsior, Ned), Bani (Chievo), Lappalainen (HJK Helsinki, Fin), Skov Olsen (FC Nordsjaelland, Den).

Out

Helander (Rangers, Sco), Avenatti (Standard, Bel), Santurro (Sambenedettese), Valencia (Cesena).

smaakmaker RICCARDO ORSOLINI

Bologna, niet de meest spilzuchtige club van de Serie A, pakte in het tussenseizoen zwaar door. Stefano Denswil (6 miljoen, Club Brugge) en Takehiro Tomiyasu (9 miljoen, STVV) moeten het hart van de verdediging vormen, voorin wordt gerekend op de ingevingen en dribbels van nieuwkomer Nicola Sansone (7,5 miljoen, Villarreal) en Riccardo Orsolini. De flankaanvaller voetbalt sinds januari 2018 bij de Rossoblu en nadat hij in anderhalf seizoen voor 10 goals en 6 assists tekende, werd hij voor 15 miljoen definitief bij Juventus losgeweekt. De club uit Turijn had hem in de zomer van 2017 op het WK U20 ontdekt, waar hij met 5 doelpunten topschutter werd. Fysiek sterk en van nature linksvoetig, maar speelt bij voorkeur op de rechterflank, waar hij naar binnen kan kappen.

Bologna FC
Sinisa Mihajlovic
Sinisa Mihajlovic© LAPRESSE
RICCARDO ORSOLINI
RICCARDO ORSOLINI© Maurizio Borsari/AFLO
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content