Wat trok je aan in Lesley ?

That she’s pretty. En bovendien nog clever ook. Lesley spreekt vier talen. Ze laat bovendien veel ruimte en vrijheid, ik kan gerust eens met de vrienden alleen op café. Ik denk dat het omgekeerd ook geldt. Al moet ik wel toegeven dat ik het promotiewerk dat ze soms ’s nachts moet doen in het begin niet zo leuk vond. Maar ja, zolang zij zich maar amuseert en er niets gebeurt, is het oké. Een mindere kant van haar ? Ze kan wel eens bazig zijn en als iets niet loopt zoals zij het had gewild, kan ze geïrriteerd raken.”

Wonen jullie samen ?

“Niet officieel. Lesley woont nog bij haar ouders, maar ze blijft vaak bij mij overnachten. En als ik te moe ben om terug naar mijn thuis te gaan, blijf ik bij hen slapen.”

Wie doet het huishouden ?

“In het begin, toen ik haar nog niet kende, moest ik alles zelf doen. Ik moet toegeven dat ze een grote hulp voor mij is nu. Zij doet bijna alles in huis. Voordien kookte ik ook voor mezelf. Meestal spaghetti, maar soms ook kip of wokgerechten. Ik probeerde soms een Hongaarse specialiteit die ik van mijn grootmoeder had afgekeken. Een grote aardappel met paprika’s erin en dat met pasta. In Hongarije eten we ook veel erwten. En goulash natuurlijk, maar het lukte me niet echt om dat klaar te maken. Sinds ik Lesley ken, gaan we vooral bij haar ouders eten.”

Mis je Hongarije ? Tenslotte kwam je al op je zeventiende alleen naar België.

“Ja, ik mis Hongarije wel. Ik probeer zoveel mogelijk terug te gaan. Ik behoor tot de nationale ploeg -21, dus daarvoor moet ik sowieso bijna elke maand terug. In de zomer ga ik er altijd drie à vier weken op vakantie, en in de winterstop ga ik ook voor een weekje. Ik groeide op in het zuiden van Hongarije. Een bekende wijnstreek. Mijn ouders hadden er een café.”

Wat zijn je hobby’s ?

“Ik ga geregeld naar de bioscoop, shoppen en snookeren. Of vissen met ploegmaat Kristof Snelders in de Ardennen. Ik toef graag in de rust van de natuur. Dan praten we een beetje over relaties, over vrouwen, voetbal. Maar niet te zwaar, ons hoofd moet leeg blijven, hé ( lacht). Snookeren doe ik toch een keer of drie per week. Niet op de club, neen, de meeste spelers gaan na een lange dag trainen liever meteen naar huis.”

Zijn er andere sporten die je kunnen boeien ?

“In Hongarije deed ik vroeger aan zwemmen en shorttrack, maar toen ik keuzes moest maken, koos ik voor voetbal. Bayern München is mijn favoriete club. Daarnaast boeien tennis en Formule 1 me wel. Wielrennen alvast niet ! I think it’s boring ( lacht).”

En als de televisie opstaat, waarnaar kijk je dan ?

“Vooral sport. Ik heb me ook een soort Hongaars Canal+ aangeschaft, dus ik kan enkele Hongaarse zenders ontvangen. Op de Vlaamse zenders kijk ik onder andere naar Big Brother en Expeditie Robinson, ( Lesley fluistert hem toe : “Temptation Island en Olivier De Rijke.”) Ja, die ook ! Maar eigenlijk kijk ik gewoon met haar mee, al moet ik zeggen dat ik het ook wel fijne programma’s vind. In ieder geval geen The Bold and the Beautiful, dat is iets voor haar.”

Leef je graag in Antwerpen ?

“Ik hou van Antwerpen, de vele cafeetjes en restaurants. Bijna elke dag rij ik naar het centrum. Na de training of om Lesley af te zetten. Dan ga ik shoppen. Ik kan daar echt uren aan spenderen en veel geld aan uitgeven. Vroeger ging ik ’s avonds regelmatig weg. Nu veel minder, I think I’m getting old ( lacht)! Ik hou niet zo van discotheken, ga liever naar een gezellig café waar je kan praten.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content