AA Gent zette Bojan Jorgacevic als doelman op de kaart. Dat is de Serviër, wiens contractverlenging op de agenda staat, niet vergeten.

Hoe is het?

Bojan Jorgacevic: “Mja, oké.”

Dat klinkt niet echt overtuigend.

“De laatste weken waren wat onrustig. Ik kreeg veel telefoons tijdens de transferperiode met aanbiedingen, maar ik heb daar een streep onder getrokken. Ik wil mij concentreren op de competitie met AA Gent, want ik wil hier blijven.”

Dat is niet wat je vorige week te verstaan gaf: je voelde niet meer die tinteling voor de wedstrijd, zei je, en je vond de tijd zelfs rijp om te vertrekken, bij voorkeur naar de Duitse competitie.

“Wat ik bedoelde was dat ik nu meer vertrouwen voel dan ooit en daardoor geen stress meer voel voor wedstrijden. Met dat zelfvertrouwen zou ik kunnen groeien in andere competities, maar het is niet zo dat ik Gent wil verlaten. Mijn hart is nog altijd blauw en wit, mijn ‘emotional part’ ligt hier en bovendien ligt hier ook nog een uitdaging: in het nieuwe stadion spelen, de beker en de titel pakken. Want daar heeft de club de mogelijkheden voor. Misschien niet dit seizoen, maar dan wel volgend seizoen. Mensen zien dit seizoen dat wat Gent vorig jaar meemaakte geen toeval was. Ze kijken nu serieuzer naar ons.”

Ook naar jou?

“Ja, ikzelf voel dit seizoen meer vertrouwen dan ooit, ik ben rustiger in doel en neem betere beslissingen op cruciale momenten. En dat straalt ook af op de verdediging, denk ik.”

Je hoorde al over een voorstel tot contractverlenging bij AA Gent. Komt die verlenging er?

“We hebben al gepraat over een contractverlenging en volgende week zullen we misschien al meer weten, want de standpunten lagen dicht bij elkaar. Mijn wens is ook om hier te blijven tot ik hier een titel heb gewonnen. Want Gent heeft mij als het ware een identiteit gegeven. Maar als er een mooie aanbieding komt die de club financieel goed doet, laat ik de beslissing aan de club. Als de club daardoor een goede zaak kan doen, is dat ook een manier om iets terug te doen voor de kansen die zij mij gegeven hebben. Maar ik wil eerst de titel winnen.”

Je hebt ook de procedure opgestart om Belg te worden, je wou zelfs voor onze nationale ploeg spelen. Nu speel je voor Servië en straks misschien in een ander land. Stelt dat dan nog iets voor?

“Zelfs als ik in een ander land zou spelen, zou ik in België willen blijven wonen. Want ik hou van België, het is na Servië mijn tweede vaderland geworden. Ik ben ook blij dat ik deel kan uitmaken van de geschiedenis van de club door de bekerwinst en de goede resultaten in de competitie.”

Gent versterkte de verdediging met César Arzo Amposta. Merk je als doelman het verschil?

“Je kon zien dat ik niet zo veel werk meer kreeg en er meer stabiliteit kwam achteraan. Het aantal tegendoelpunten voordien was geen kwestie van kwaliteit, maar van concentratie. César liet iedereen achterin scherper spelen en trainen door de concurrentie.”

Terwijl jij nochtans de man bent van de actie, het tempo en de adrenaline. Ga je dat dan niet missen?

( lacht) “Maar met ouder worden zal ik nog bidden om meer rustige wedstrijden. Maar als je weinig te doen krijgt en je doet dat minimum heel goed, ben je een topkeeper. Dat vergt meer concentratie en daar groei ik in.”

RAOUL DE GROOTE

“Mijn hart is nog altijd blauw en wit”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content