Luis Fernandez heeft bij Espanyol nog veel werk.

Toen Luis Fernandez de plaats innam van Javier Clemente als coach van Espanyol toonde hij zich bijzonder tevreden aan de slag te kunnen gaan bij een club met een traditie van meer dan honderd jaar. Espanyol stond bij zijn aantreden laatste in de rangschikking en ook Fernandez kon het tij niet keren.

Als verklaring voor de magere prestaties van dit seizoen verwees de clubleiding al herhaaldelijk naar de arbitrage. De opmerkingen over de scheidsrechters gelden als bliksemafleider voor de soms zware kritiek op de samenstelling van de spelerskern. Fernandez mag er zich dan nog voor hoeden onverholen kritiek te spuien aan het adres van zijn voorganger, de meeste waarnemers wijzen er toch op dat de groep onevenwichtig is samengesteld. Door de slechte resultaten spelen heel wat spelers bovendien zonder vertrouwen en de nieuwe trainer is er nog niet in geslaagd om dat vertrouwen weer op te krikken.

Voorzitter Daniel Sanchez Libre verklaarde dan ook onomwonden dat er versterking zal komen. Hij gaf zelfs aan een cheque van 2 miljoen euro te willen tekenen om voor zes maanden Rivaldo aan te trekken. En alhoewel hij erbij vertelde dat het nieuws van de overgang van de Braziliaan binnen de 48 uur bekend zou worden gemaakt, is een overgang blijkbaar toch moeilijker dan verwacht. Boven die ene grote vedette verkiest de trainer wellicht een versterking met verschillende jongens die in de andere grote competities tot nu toe nauwelijks aan spelen toegekomen zijn en bijzonder gemotiveerd zijn om zich tijdens de tweede helft van het seizoen bij een nieuwe club in de kijker te spelen. (NR)

VALENCIA plaatste zich makkelijk voor de derde ronde van de Uefacup. Nadat de tweevoudige Champions-Leaguefinalist een maand geleden voor eigen volk niet verder kwam dan een magere 0-0 versloeg Valencia nu het Israëlische Maccabi Haifa met 4-0. De terugwedstrijd vond omwille van de politieke toestand in Israël plaats op neutraal terrein in Rotterdam. RECORD : de derby tussen de beide teams uit Barcelona zal in het geheugen gegrift blijven omwille van het record aantal rode kaarten in de Liga. Liefst zes spelers (De la Peña, Soldevilla en Lopo bij Espanyol ; Marquez, Quaresma en Cocu bij Barça) mochten vroegtijdig gaan douchen. (NR)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 13 goals ; 2. F. Torres (Atlético), Salva (Málaga) 9 goals ; 4. Mista (Valencia), Eto’o (Mallorca) 8 goals.

NR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content