Welk genre muziek spreekt je aan ?

Vooral popmuziek en top 30. Ik luister bijvoorbeeld graag naar de muziek van Marco Borsato, hoewel ik hem nog nooit live aan het werk zag. Binnenkort gaan we ook met de ploeg naar het concert van Clouseau in het Sportpaleis.

Gaan jullie nog vaak weg ?

Nee, enerzijds omdat Luna ( Nathalie’s dochtertje van drie en een half, nvdr) er is, maar anderzijds ook omdat de wedstrijden van Brugge tegenwoordig snel op elkaar volgen en er daardoor weinig tijd overblijft om uit te gaan.

Is romantiek belangrijk in jullie relatie ?

Ik denk dat dat in elke relatie wel belangrijk is. Er moet toch iets zijn, hé. Ik geniet er gewoon van om dingen samen te doen met Nathalie.

Hond of kat ?

Hond, want ik heb zelf een hond en ook Nathalie heeft er één. Al van toen ik klein was, wou ik een hond. Mijn golden retriever zit nog bij mijn ouders.

Woon je nog thuis ?

Half en half. Ik woon half bij mijn ouders en half bij mijn vriendin. Nathalie heeft een appartement vlak aan de zeedijk en daar voel ik me perfect op mijn gemak.

Verzamel je iets ?

Ik ben onlangs begonnen met het verzamelen van voetbaltruitjes. Vroeger deed ik dat niet, maar sinds ik in de Champions League speel en het EK meemaakte met de beloften, heb ik toch al enkele shirtjes bijgehouden. Zo heb ik onder andere het truitje van Kluivert gekregen na onze wedstrijd tegen Barcelona.

Wat is je droomclub ?

Liverpool ! Dat is al altijd zo geweest. Misschien komt dat wel omdat de Engelse competitie redelijk goed past bij mijn stijl van voetballen en mij daarom ook aanspreekt. Voor mij is het een droom om ooit in Engeland te spelen.

Welke dromen wil je nog graag realiseren ?

Ik hoop ook ooit in de nationale ploeg te kunnen spelen, omdat ik het toch een eer vind om voor je land te kunnen voetballen. Momenteel gaat alles heel goed en ben ik tevreden over het verloop van mijn carrière, maar ik besef heel goed dat er nog wel eens een minder moment zal komen.

Je hebt veel vrije tijd. Verveel je je soms ?

Ja, soms wel. Het is wel zo dat we meestal in de namiddag trainen en dan gaan de dagen toch sneller voorbij. Wanneer ik dan terugkom van de training, speel ik meestal nog wat met Luna. Wanneer we ’s morgens trainen is dat anders. Omdat Nathalie ook werkt, ben ik dan in de namiddag alleen thuis en dan verveel ik me wel. Meestal kijk ik dan gewoon wat tv of ga ik even winkelen.

Heb je nog andere hobby’s ?

Goh, eigenlijk niet. Voetbal is mijn hobby. Zelfs op tv probeer ik de meeste wedstrijden mee te pikken. Ook het tennis volg ik wel. Vroeger heb ik ook zelf nog getennist, maar tegenwoordig doe ik dat niet meer. Ik zeg altijd wel dat ik dat in de zomer nog eens ga doen, maar het komt er gewoon niet meer van.

Wat was de titel van het laatste boek dat je gelezen hebt ?

De titel weet ik niet meer, maar dat was het boek van Jeroen van Big Brother. Het was een dagboek dat hij bijgehouden heeft tijdens zijn verblijf in het huis en ik vond dat best interessant om eens te lezen. Ik kijk wel regelmatig naar Big Brother, zeker omdat er iemand in meedoet die ik ken. Ik heb vroeger nog samen met Davy gevoetbald en hij is ook een supporter van Club. Ook met Thierry en Peter uit de vorige editie heb ik af en toe contact.

Moest het mogelijk zijn, zou je dan zelf aan zo’n spel deelnemen ?

Dat denk ik niet. Ik zou het gewoon niet volhouden, want ik zou al snel de muren oplopen denk ik. Je ziet ook dat er constant geruzied wordt. Dat is ook logisch, want uiteindelijk zit je daar opgesloten samen met allemaal vreemde mensen en moet je toch elke dag op elkaars gezicht zien, hé.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content