Michael Owen (25) tekende een contract van vier jaar bij Newcastle.

Hij kreeg dan uiteindelijk toch zijn zin, Graeme Souness. Michael Owen tekende dinsdag een contract voor vier seizoenen met Newcastle en is met 17 miljoen pond, ruim 25 miljoen euro, de duurste transfer uit de clubgeschiedenis. Souness had vooraf met een paar mensen in de club gewed dat Owen voor de Magpies zou kiezen en verscheen op de presentatie met een glimlach die reikte van de Tyneside tot Glasgow.

Maar of het allemaal van harte ging… In zijn column in The Times bracht Owen woensdag verslag uit van de beslissende dag. Drie opties lagen op tafel. Een terugkeer naar Real sloot Owen, die wil spelen om zijn plaats als international niet te verliezen, meteen uit. Een verhuizing naar Liverpool niet. Dagen-, neen maandenlang hoopte Owen op een teken van leven van zijn ex-club, maar dat bleef uit. Dus werd het Newcastle, ook dankzij Alan Shearer. Owen, in zijn column : “Alan moet na zijn actieve carrière voor de Tourist Board van de stad gaan werken. Hij wilde zelfs zijn nummer negen afstaan, maar dat hoeft niet, ik speel wel met tien.” Zo’n 20.000 fans daagden op om te zien hoe Owen zijn handtekening kwam zetten.

Daarmee komt een einde aan één jaar Madrid, waar Owen vorig seizoen met zestien doelpunten in alle competities samen de tweede doelschutter van de club was. Maar geen van de drie trainers die Real vorig seizoen had, zag het echt zitten met Owen, die nattigheid voelde toen Real deze zomer alle moeite deed om Robinho bij Santos weg te plukken én ook nog eens Julio Baptista aantrok.

Newcastle scoorde dit seizoen nog niet en Owen moet daar dus verandering in brengen. Kwaliteiten heeft hij genoeg, dat mochten de Magpies in het verleden al ondervinden. Owen maakte 14 goals in 11 duels met Liverpool tegen Newcastle en van zijn zeven hattricks in eerste klasse kwamen er twee tot stand tegen… Newcastle. (PTK)

Nationale ploeg. Engeland won zaterdag met 0-1 bij Wales. Het doelpunt kwam van Joe Cole. Transfers. Jermaine Jenas verhuist van Newcastle naar Tottenham, dat ruim tien miljoen euro betaalde. West Brom plukte bij Luton Curtis Davies weg, een stevige verdediger. Everton trok Andy Van der Meyde aan (Inter). PSV-linksachter Lee verhuist naar Tottenham, terwijl diens gewezen ploegmaat Bouma voor Aston Villa gaat voetballen. Villa leende ook James Milner van Newcastle en liet Nolberto Solano terugkeren naar St James’s Park. Charlton contracteerde Rurik Gislason(IJs), terwijl Portsmouth voor een Spanjaard ( Dario Silva) en een Fransman ging die bij Barça voetbalde : de jonge Frank Songo’o. De ploeg van Milan Mandaric leende ook Salif Diao van Liverpool. Wigan vond zijn spits in David Connolly, die voor Leicester en West Ham de voorbije twee jaar 31 goals maakte. Blackburn leende Zurab Kizanishvili van de Rangers en David Bentley van Arsenal. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Bent (Charlton), Horsfield (West Bromwich Albion), Van Nistelrooy (Man. United) 4 goals ; 4. Henry (Arsenal) 3 goals ; 5. o.a. Drogba (Chelsea) 2 goals.

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content