Aquacare Halen begint goed aan play-offs.

Het had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk begon zaterdag Aquacare Halen en niet Topvolley Precura Antwerpen als zesde deelnemer aan de play-offs. De Limburgers deden dat verre van onaardig, want ze pakten een punt in de derby tegen Noliko Maaseik. “Onverwacht en zelfs onverhoopt na de commotie van de voorbije weken,” aldus hoofdaanvaller Wannes Rosiers (25), “maar ook verdiend.”

Hoe beleefden jullie de onzekerheid die er heerste over jullie lot?

Wannes Rosiers: “We waren aanvankelijk heel hoopvol. Maar na de uitspraak van de beroepscommissie, die Antwerpen in het gelijk stelde, vreesden we toch dat we de play-downs zouden spelen. Als speler kan je er niets aan doen, waardoor je alleen maar bang kan afwachten. Het uiteindelijke verdict voelde uiteraard aan als een enorme bevrijding.”

Nu jullie de play-offs bereikt hebben, is Europees volleybal het doel. Hoe schat je de kansen in?

“Volgend weekend al spelen we een erg belangrijke wedstrijd, bij Menen. In de reguliere competitie haalden wij vier op zes tegen hen. In de onderlinge duels maken we dus zeker een kans om het verschil te maken. Daarnaast moeten we natuurlijk ook tegen de andere teams punten pakken. Wat dat betreft, zijn we goed begonnen.”

Jij kwam in het tussenseizoen over van Averbode. Wat is het verschil tussen volleyballen voor Averbode en spelen voor Halen?

“De begeleiding is compleet verschillend. Toen ik vorig jaar met een fysiek probleem zat, moest ik moeite doen om de kinesist te vinden. Hier komt er twee keer per week een kinesist langs. Nog een duidelijk verschil is dat we dit jaar over een voltijdse trainer beschikken en vorig jaar met Marcus over een speler-trainer. Onze coach staat boven de groep. Hij kan zijn zin volledig doordrukken. Een speler-trainer kan ook wel iets zeggen, maar hij moet nadien wel samen met zijn spelers het veld op. Dat is sowieso anders.”

Jij bent licentiaat wiskunde en aan het laatste jaar van je doctoraat bezig. Hoe kon je dat combineren met je sport?

“Het is een stevige combinatie, maar het is doenbaar. Het voordeel van wiskunde is dat het niet uitmaakt waar je bent. Ik heb alleen een blad en een balpen nodig en ik kan beginnen. Volgend seizoen ga ik na acht jaar wiskunde eens alles op het volleybal zetten. Als het tegenvalt, heb ik nog altijd een mooi diploma achter de hand.”

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content