Na een thriller voor de titel tegen Galatasaray versloeg de topclub uit Istanbul ook het Antalyaspor van doelman Ruud Boffin in de bekerfinale.

Clubicoon Sergen Yalcin (48), die tussen 1982 en 1997 maar later ook tussen 2002 en 2006 als aanvallende middenvelder furore maakte bij Besiktas, werd eind januari vorig jaar als coach in huis gehaald om weer aan te knopen met het succesrijke verleden. Een aanpak die dit seizoen loonde, want na 42 speeldagen in de Süper Lig – waar de wisselvalligheid van de topclubs opviel – had Besiktas aan een 1-2-zege bij Göztepe voldoende om op doelsaldo de zestiende titel te veroveren. Amper één goaltje bedroeg het verschil met Galatasaray, waardoor de club uit Istanbul voor het eerst sinds 2016/17 het kampioenschap mocht vieren.

Een paar dagen volgde opnieuw een belangrijke afspraak. Ditmaal in Izmir, waar het Antalyaspor van onze landgenoot Ruud Boffin (33) en de Duitsers Nuri SahinLukas Podolski aasde op een verrassende bekerstunt. Het mocht niet zijn, want Besiktas pakte de derde dubbel, na treffers van Josef de Souza en Valentin Rosier, in zijn geschiedenis.

Yalcin installeerde een succesvol 4-2-3-1-systeem, waarbij Fabrice N’Sakala (ex-RSC Anderlecht) als vaste linksachter fungeert en de Canadese aanvaller Cyle Larin (ex-SV Zulte Waregem) zijn statuut als goaltjesdief de afgelopen maanden bevestigde met 19 treffers in 38 competitieduels. N’Sakala, die in augustus 2020 een overeenkomst sloot tot 2022, maakte in 29 wedstrijden 1 doelpunt en gaf 2 assists. Binnen een paar maanden wacht er dus opnieuw Europees topvoetbal. Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content