Promovendus Celta Vigo is erg actief op de transfermarkt.

Twee jaar geleden betwistte Celta Vigo nog de Champions League en zat het team in de groepsfase in dezelfde poule als Club Brugge. Maar aan het einde van dat seizoen degradeerden de Galiciërs naar de Segunda División. Het verblijf daar bleef beperkt tot één seizoen. Samen met Cadiz en Alavés mochten ze de promotie vieren.

Vorige week was Celta Vigo op bezoek in Limburg. Ze wonnen met 1-2 op RC Genk, maar verloren met 2-0 in Sint-Truiden, nadat twee van hun spelers werden uitgesloten. “We staan voor een erg moeilijk seizoen”, graait trainer FernandoVazquez in de clichédoos. “Zoals alle clubs die promoveren, bestaat de eerste opdracht erin om het behoud te verzekeren.”

Celta Vigo is nochtans van een ander kaliber dan pakweg Numancia, Levante en Getafe, waarvan alleen Getafe de degradatie wist te ontlopen. Celta Vigo heeft immers een lange traditie als eersteklasser en kan nog altijd rekenen op enkele spelers die de club al jarenlang trouw zijn zoals Giovanella, PabloContreras en Isaac. Daarnaast trok de club ook nieuw talent aan zoals FabianCanobbio en BartholomewOgbeche, die werden overgenomen van Valencia en PSG. Maar bij de stage in Stiemerheide ontbraken aanvankelijk de twee opvallendste nieuwkomers. Enerzijds de sterke Argentijnse linkerverdediger DiegoPlacente (Leverkusen). De vinnige Zuid-Amerikaan tekende voor vijf jaar, hoewel bij de medische tests aan het licht kwam dat hij last heeft van een knieblessure. Anderzijds was ook de Braziliaan FernandoBaiano, die Celta weghaalde voor de neus van buur en aartsrivaal Deportivo La Coruña, niet aanwezig. Beide toppers speelden tegen Sint-Truiden een helft mee.

Ondertussen versterkte de club zich ook nog met JesusPerera, een aanvaller die overkomt van Real Mallorca en voor vier jaar tekende. Nog was de transferhonger daarmee niet gestild, want Celta huurde ook nog de 22-jarige Portugese middenvelder HugoViana, één van de grote beloften van het Portugese voetbal. Hij is eigendom van Newcastle, maar kan nu in Vigo dicht bij zijn Noord-Portugese geboortestad Barcelos spelen. Hij was al de tiende transfer. De club wil er dus alles aan doen om niet nog eens de vernedering van een degradatie te moeten ondergaan. (DDv)

Julio Baptista (23), de Braziliaanse spits van FC Sevilla die in de belangstelling stond van Arsenal, verkast uiteindelijk naar Real Madrid. De speler wilde absoluut nog een seizoen in Spanje blijven om zo een Spaans paspoort te verwerven. Met de overgang is in eerste instantie een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid. Later zou daar nog eens 4,5 miljoen euro bijkomen. Zijn landgenoot Robinho komt op 25 augustus. Dat werd aangekondigd door sportief directeur Emilio Butragueño. Eindelijk is de veel besproken transfer dus helemaal in kannen en kruiken. AlessioTacchinardi (31) wordt na elf jaar door Juventus verhuurd aan Villarreal. Luciano Galletti, de Argentijn van Zaragoza, trekt voor 3,5 miljoen euro naar Atlético Madrid. Pablo Zabaleta, de aanvoerder van de Argentijnse nationale ploeg onder twintig, tekende een contract voor vijf jaar bij Espan-yol. De tweede ploeg uit de Catalaanse hoofdstad betaalde aan San Lorenzo een transferprijs van vijf miljoen euro. Espanyol pakt overigens uit met een opmerkelijke nieuwigheid : de naam Catalunya zal voort-aan op de shirts staan. Lorenzo Serra Ferrer, de voormalige trainer van Barcelona, die nu Betis onder zijn hoede heeft, brak tijdens de stage zijn achillespees. Denilson, de Braziliaanse spits en absolute vedette van het team, verkreeg ondertussen een Spaans paspoort. (DDv)

DDv

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content