Osasuna kan voor het eerst in zijn bestaan de finale van de Spaanse beker bereiken.

Osasuna, dat nog steeds wordt getraind door de vroegere Mexicaanse bondscoach JavierAguirre, ontving vorige week twee keer Atlético Madrid. Eerst woensdag in de heenwedstrijd van de halve finale van de beker en dan zaterdag in de competitie. Twee keer won Osasuna met 1-0.

Voor het team uit Pamplona, dat zich al heeft verzekerd van het behoud, was de bekerwedstrijd uiteraard de belangrijkste. Zo heeft het team immers uitzicht om voor het eerst in zijn bestaan door te dringen tot de finale. Atlético Madrid daarentegen kan ook nog steeds een Europees ticket afdwingen via de competitie. “We speelden een uitstekende eerste helft”, onderstreepde de trainer. “Daarna sloop de vermoeidheid in onze rangen, maar ik ben heel tevreden met het resultaat. Voor de terugwedstrijd staan de kansen volgens mij op 51/49 in ons voordeel.”

“We vertrekken inderdaad met een klein voordeel, maar dat maakt ons nog geen favoriet”, meent ValmiroLópez, die de enige goal scoorde. “In het stadion Vicente Calderon treden we in een heel vijandige sfeer aan.” Mogelijk wordt dat stadion volgend seizoen de nieuwe thuisbasis van Valdo, want hij staat hoog aangeschreven bij de scouts van Atlético.

In de competitiewedstrijd van vorige zaterdag moest Osasuna vier spelers missen : PabloGarcia en Jo- setxoRomero waren geschorst omwille van gele kaarten, aanvoerder CesarCruchaga lijdt aan tendinitis en JuanmaOrtiz, een speler die is uitgeleend door Atlético Madrid, mocht geen competitiewedstrijd spelen tegen zijn oorspronkelijke club. De terugwedstrijd van de halve finale van de beker is voorzien op 12 mei. (DDV)

Uitslagen in de halve finales van de Spaanse beker (heenwedstrijden) : Betis-Bilbao 0-0 en Osasuna-Atletico Madrid 1-0. BerndSchuster doet zijn contract bij Levante uit, maar blijft er volgend seizoen niet aan de slag. JavierIrureta, die al zeven jaar aan de slag is als coach van La Coruña uitte voor het eerst zelf de wens om zijn contract te verlengen, maar de clubleiding hield de boot af. Na een zeer matig seizoen vraagt ze zich af of het wel een goed idee is om met dezelfde trainer verder te gaan. PabloAimar werkt steeds meer op de zenuwen van het bestuur van Valencia. Zoals ook al het geval was bij de wedstrijd voor de Champions League op Anderlecht, blesseerde hij zich tien dagen geleden bij de opwarming voor de wedstrijd op Mallorca. Zijn toekomst bij de regerende landskampioen lijkt zeer onzeker. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 21 goals ; 2. Forlán (Villarreal), Oliveira (Betis) 18 goals ; 4. Torres (Atl. Madrid), Ronaldo (Real Madrid) 16 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content