Ondanks een krappe thuisnederlaag tegen Blackburn kende Portsmouth een geslaagde seizoensstart.

Blijdschap en veel ambitie overheersen bij de terugkeer. Voorzitter Milan Mandaric (kent u hem nog, wilde ooit Standard en later Charleroi overnemen) wil van de uitbouw van het stadion een prioriteit maken. Fratton Park dateert immers al van 1898 en is aan renovatie toe. Mandaric is een zakenman. Met een gemiddelde van twintigduizend overleef je niet in de Premier League, dat zagen ze al bij de buren uit Southampton.

Dat de Amerikaan het meent, bleek vorige week. Glenn Hoddle werd ontslagen bij Tottenham en in de Londense pers doken al eerder speculaties op dat de Spurs aan Harry Redknapp dachten. Mandaric ging daarop fors in de tegenaanval. Zijn manager was niet te koop. Redknapp is er ongeveer anderhalf jaar en bouwde van een middenmoter uit de First Division een topclub die kampioen werd en nu moeiteloos meedraait. TeddySheringham lijkt er aan een derde (of vierde ?) lente bezig, 37 is hij al, Tottenham zette hem bij het vuil. Maar zie, met vijf goals in de eerste vijf wedstrijden was hij co-topschutter. En als hij het geen heel seizoen kan volhouden, is er nog de Nigeriaanse spits Yakubu Ayegbini, die vorig seizoen de voetbalwereld verbaasde bij Maccabi Haifa in de Champions League. Een andere opvallende transfer was die van Patrik Berger. De Tsjech was overbodig bij Liverpool en mikt nu op eerherstel. Zijn enige probleem is blessuregevoeligheid. Ook nieuw is de Rus Alexei Smertin, 28, door Chelsea van Bordeaux overgenomen en prompt verhuurd. Smertin moet met een indrukwekkende Amdy Faye, de Senegalese middenvelder die van Auxerre komt, ballen aan het middenveld toevoegen.

Mandaric bracht een heterogeen gezelschap samen. Ook ex-international Steve Stone, TimSherwood en Shaka Hislop (ex-Newcastle) geven nog present. Ervaring ligt dus aan de basis van de gelukte start. (PTK)

GLENN HODDLE werd ontslagen als trainer van Tottenham. TD David Pleat volgt hem voorlopig op. COMPETITIE. Zondag stond de klapper Manchester United-Arsenal op het programma. De wedstrijd eindigde zoals ze begon : 0-0. PETERRIDSDALE nam vorige week Barnsley over, maar weigert zijn aandelen in Leeds te verkopen omdat hij fan van de club blijft. VERHUIZEN. Wimbledon ruilt na twaalf jaar Selhurst Park voor het national hockey stadium in Milton Keynes. Zaterdag speelt het er voor het eerst thuis. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Owen (Liverpool), Anelka (Man. City), Beattie (Southampton) 6 goals ; 4. Cole (Blackburn), Shearer (Newcastle) 5 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content