De heer Francis Vrancken zal ondertussen al veel spijt hebben van zijn ongelukkige uitspraken ( de voorzitter van Beerschot-Wilrijk zei dat zijn club zeker zou promoveren omdat hij ervan overtuigd is dat KV Mechelen zal worden gestraft in de zaak Propere Handen, nvdr). Hij zet KV Mechelen zo ongewild in de perfecte positie voor de laatste jump naar 1A. Niet zozeer op sportief vlak, daar was dit jaar weer een fotofinish voor nodig, maar dat kun je hem niet verwijten. Maar net op het moment dat de KBVB zich gaat buigen over het matchfixingdossier geeft hij de perfecte assist voor het Mechels bestuur. Een binnenkopper!

En hun tactisch plannetje werkt perfect tot nu toe. Ze hebben alle technieken van de moderne mediabeeldvorming perfect onder de knie: het bestuur zet een stapje opzij zodat de onschuldige trainer, zijn spelers en de supporters hun ding kunnen doen. Zij kunnen zonder aan integriteit te moeten inboeten de geslagen hond zijn als er iemand iets mompelt over matchfixing. Ondertussen klinkt het mantra elke week luider wat voor een mooie club kavee toch wel is en dat ze in 1A thuishoren, terecht uiteraard. Iedereen is op den duur mee, tot zelfs de meest kritische voetbalpers aan toe. Dan, na een schitterende voorzet van Vrancken, onoplettendheid in de defensie van Beerschot en een pegel van Tainmont, verschijnt het voltallige bestuur van KVM na een half jaartje in de luwte terug in de arena met de boodschap dat ze niet meteen zien wat hen ten laste kan worden gelegd…

Je kan ze in elk geval ten laste leggen dat ze hun onschuld niet echt fanatiek hebben verdedigd, als er niks van waar is. Nu met zijn allen op jacht naar juridische fouten en we kunnen weer verder voetballen. Jongens, wat een slagveld. Hopelijk komen de schuldigen van deze ellende, wie het ook zijn, straks met een flinke ouderwetse portie welgemeende excuses. Dat heeft de voetballiefhebber toch wel verdiend, denk ik.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content