Beerschot

Sterktes & zwaktes

Net als in het kampioenenjaar in 2020 wil Beerschot het verschil maken dankzij de cohesie binnen de kleedkamer en de optimale verstandhouding tussen spelers en staf. De trainersstaf voorzag een lange voorbereiding van acht weken, maar het is niet ondenkbaar dat de spelers ook dan de nieuwe speelstijl van Andreas Wieland nog niet helemaal onder de knie hebben.

Ambitie

Meedoen voor promotie.

Analyse

Na twee uitzonderlijke campagnes, bekroond met de titel in 1B en een 9e plaats in 1A, staat Beerschot weer bij af. Noubissi, Placca, Holzhauser, Suzuki, Dom, Bourdin, Halaimia, Pietermaat gingen gratis de deur uit of werden bedankt voor bewezen diensten en van de kampioenenploeg blijven enkel Vanhamel, Lejoly, Frans en Sanusi over. Het mag dus niet verbazen dat de ambitie die de club naar de buitenwereld communiceert iets genuanceerder is dan intern uitgesproken wordt. Maar vergis u niet: Beerschot wil zijn plek bij de elite zo snel mogelijk weer innemen. Zonder daarbij zijn eigenheid te verloochenen. Die identiteit ging afgelopen seizoen deels verloren door de slechte resultaten en een aantal keuzes die verkeerd uitdraaiden.

Beerschot

Door herkenbaar voetbal brengen, met veel intensiteit, hoge pressing, verticaliteit, attractiviteit, wil Beerschot zijn supporters weer verzoenen met de club. Beerschot moet opnieuw een team zijn waar het niet fijn is om tegen te voetballen. Met de 38-jarige Oostenrijker Wieland opteerde het management voor een trainer van wie de manier van trainen en de spelfilosofie perfect matcht met de vernieuwde visie van de club. Wieland staat namelijk voor Vollgas-fussball.

De transferpolitiek van Beerschot is ook duidelijk: op een uitzondering na zijn de nieuwe potentiële kampioenenmakers – Baeten, Koshi, Lathouwers, Matthys, Nzita, Quirynen, Verlinden, Weymans – allemaal jonge Belgen die bij de concurrentie werden weggehaald of gerepatrieerd werden vanuit andere Europese landen.

In/out

In

Ibrahim Alhassan (Nacional, Por), Thibo Baeten (NEC, Ned), Andi Koshi (transfervrij), Bill Lathouwers (SK Beveren), Hervé Matthys (ADO Den Haag, Ned), Mardochée Nzita (Pescara, Ita), Robbe Quirynen (Deinze), Thibaud Verlinden (DAC Dunajska, Svk), Marco Weymans (transfervrij)

OUT

Felipe Avenatti (Standard), Pierre Bourdin (?), Thibault De Smet (Stade de Reims, Fra), Joren Dom (OH Leuven), Blessing Eleke (?), Reda Halaimia (?), Raphael Holzhauser (OH Leuven), Leon Krekovic (Sibenik, Cro), Mauricio Lemos (Fenerbahçe, Tur), Marius Noubissi (?), Tom Pietermaat (Patro Eisden), Fessou Placca (Shakhter Soligorsk, Blr), Issa Soumaré (Quevilly-Rouen Métropole, Fra) Musashi Suzuki (Osaka, Can), David Trouet (Gent U21), Wouter Biebauw (stopt)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content