Beckham bereidt het WK voor bij Milan.

Of hij vanavond tegen Genoa al in de basis staat, is niet zeker. David Beckham (34) is er wel klaar voor. “Al verwacht ik niet onmiddellijk een basisplaats.” Op welke positie hij wil spelen, daar liet de Engelsman zich op zijn eerste persconferentie niet over uit. “Middenveld, aanval, verdediging, zelfs in doel, als de trainer het vraagt”, luidde het antwoord bescheiden.

Maandag 28 december arriveerde Beckham in Milaan. Alleen: Posh Spiceblijft met de kinderen pendelen tussen Londen en Los Angeles, waar Beckham op 22 november met de LA Galaxy de finale van de play-off verloor. Het Milan dat hij aantreft, voelt vertrouwd aan, zei Becks. Vier uur na zijn landing stond hij al op het veld voor een volledige trainingssessie. De komende zes maanden wil Beckham zich helemaal voor Milan geven. Niet alleen om te voldoen aan bondscoach Fabio Capello’s verzoek (een basisplaats bij een vooraanstaande Europese club), maar ook om Milan eventueel nog aan een titel te helpen. Dat liet hij alvast uitschijnen.

De toon rond zijn terugkeer verschilt wel grondig met die waarop zijn vorige komst werd onthaald. Toen Beckham een jaar geleden eveneens voor zes maanden bij Milan landde, stonden de kranten dagelijks vol. Men vroeg zich af wat een uitgerangeerde vedette in de veeleisende Serie A kwam zoeken. Beckham was enkel nog een naam en een interessant onderwerp voor de paparazzi, maar sportief werd niets meer van hem verwacht.

Nog geen twee maanden later excuseerden de meeste kranten zich. Met sterke prestaties knokte Beckham zich in het team. Hij stelde zich ten dienste van het collectief, maar haalde ook individueel niveau en bleek een versterking. In die mate dat in maart hard maar tevergeefs geprobeerd werd om hem los te weken van LA Galaxy. De Amerikanen hadden zwaar in hem geïnvesteerd, hielden Beckham aan zijn contract waardoor hij eind maart, net voor de competitiestart in de VS, terugkeerde. Maar ook met een akkoord over een nieuwe uitleenbeurt van zes maanden na het seizoen, met het oog op het WK.

Inter verhuurde de Hondurese aanvaller David Suazo (30), die dit seizoen slechts 21 minuten verzamelde voor het team van José Mourinho, aan Genoa. Suazo, die nog onder contract ligt tot 2011, verhuisde in 2007 na veel getouwtrek van Cagliari naar Milaan. Vorig seizoen speelde de Zuid-Amerikaan al op huurbasis bij het Portugese Benfica, waar hij vier keer trefzeker was in twaalf duels.

Goran Pandev (26), de Macedonische spits die voor de rechtbank zijn vrijheid bij Lazio verkreeg, gaat naar Inter. Hij moet er het tijdelijke vertrek van Samuel Eto’o (naar de Afrika Cup gedurende de hele maand januari) opvangen. Naast de Kameroense aanvaller spelen nog zeven spelers uit de Serie A op het Afrikaanse landenkampioenschap: Mali’s Sissoko (Juventus) en Diamoutene (Bari), de Algerijnen Ghezzal (Siena), en Meghni (Lazio), en de Ghanezen Asamoah (Udinese), Agyemang-Badu (Sampdoria) en Adiyiah (Milan), die met Ghana topschutter werd op het WK voor mintwintigjarigen.

Fiorentina haalde bij Udinese voor 9 miljoen euro de 25-jarige Braziliaanse centrale verdediger Felipe Dias da Silva Dalbelo, ofte Felipe. Felipe die met Udinese in de Serie A debuteerde in april 2004, kwam dit seizoen nog maar drie keer in actie.

Siena verandert voor de zesde keer in twaalf jaar van eigenaar. Op 11 januari hoopt de 37-jarige Romeinse zakenman Massimo Mezzaroma officieel eigenaar te zijn van de Toscaanse club. Hij betaalt tien miljoen euro voor tachtig procent van de aandelen. Huidig eigenaar, Romeins advocaat Giovanni Lombardi Stronati, verwierf de club in 2007 van de toen terminaal zieke voorzitter Paolo De Luca, die kort na de overname overleed. Onder het bewind van De Luca was Siena voor het eerst naar de Serie A gepromoveerd.

GEERT FOUTRé

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content