Zelfs een ruime overwinning tegen Armenië volstond niet voor rechtstreekse plaatsing voor het EK.

Net als Spanje moest België zijn laatste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2004 zelf winnen en ondertussen hopen op een uitschuiver van de tegenstander. Net als de Rode Duivels deden de Spanjaarden wat ze moesten, zonder dat het zoden aan de dijk zette. In hun groep won Griekenland immers thuis van Noord-Ierland en veroverde zo het rechtstreekse ticket voor Portugal. In tegenstelling tot de Belgen echter mogen de jongens van IñakiSaez nog altijd hopen dat ze er volgende zomer bij zullen zijn. “In de barragewedstrijden moeten we van niemand schrik hebben”, verwoordde Raúl het optimisme van de Spanjaarden.

Spanje, dat er nochtans een traditie van maakte om in de kwalificatiewedstrijden voor de grote toernooien zich steevast als één van de eersten te plaatsen, kon die reputatie dus deze keer niet waarmaken. De thuisnederlaag tegen Griekenland betaalden de Zuid-Europeanen dus zwaar. Voor het overige begingen de Spanjaarden trouwens geen misstappen. Ook vorige zaterdag hadden ze in het verre Erevan geen enkele moeite met Armenië. Juan Carlos Valerón opende de score en daarna trof ook Raúl raak. In de slotminuten maakte José Antonio Reyes, de goalgetter van Atlético Madrid, nog twee doelpunten. Hij bepaalde zo het eindresultaat op 0-4. (DDv)

COPA DEL REY : de 32ste finales werden gekenmerkt door veel geweld. Zo werd de partij tussen Valencia en Castellon in de 81ste minuut stopgezet bij een 1-1-score, nadat scheidsrechter TéllezSánchez een projectiel op het hoofd kreeg. Veel erger was echter nog dat Manuel Rios, een fan van La Coruña, overleed in het stadion van Santiago de Compostella. Daarop werd de supportersclub, de RiazorBlues, ontbonden. Uit solidariteit besliste JoanLaporta (Barcelona) om de feestelijkheden te schrappen die waren voorzien. MARCOS, een speler van Castellon, mag er prat op gaan een einde te hebben gemaakt aan 642 minuten zonder tegendoelpunt voor de verdediging van Valencia. Het was inderdaad van de 26ste minuut op de eerste speeldag tegen Valladolid geleden dat Cañizares of Palop zich moesten omdraaien. VILLARREAL is al veertien wedstrijden ongeslagen. LUIS ENRIQUE (34) krijgt geen nieuw contract bij Barcelona, waar hij sinds 1996 aan de slag is. Vooral zijn salaris (vijf miljoen euro) vormt een te groot struikelblok. In de toekomst kan hij wel een andere functie krijgen bij de Catalanen. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Pandiani (Dep. La Coruña) 6 goals ; 2. Ronaldo (Real Madrid) 5 goals ; 3. Raúl (Real Madrid), Etxebarria (Bilbao), De Paula (Real Sociedad), 3 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content