PSV huurt Arouna Koné voor een jaar van Roda JC.

Guus Hiddink heeft zijn vurig gewenste aanvaller. De Nederlandse kampioen huurt Arouna Koné (ex-Lierse) bij Roda JC en bedong ook een optie tot koop als de 21-jarige Ivoriaanse spits in de smaak valt. “Hij is een attractieve speler”, verklaarde de trainer en technisch directeur van PSV op de website.

Hoewel Koné tot de winterstop niet met PSV mag meespelen in de Champions League – hij trad met Roda JC al aan in de Intertotobeker -, vormde dat volgens Hiddink geen beletsel om de baltovenaar te halen. “Ook de mensen in ons stadion willen we goede en aantrekkelijke spelers voorschotelen”, verklaarde hij.

De lichtvoetige aanvaller wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde spelers van de Nederlandse eredivisie. Hij is snel, scoort gemakkelijk en beschikt over een goede passeerbeweging. Bij PSV moet Koné de aanvalslinie van nieuwe impulsen voorzien. De lampenclub leverde aan creativiteit in na het vertrek van Ji-Sung Park naar Manchester United deze zomer.

PSV was mede daarom de afgelopen weken zeer sterk geïnteresseerd in de diensten van Salomon Kalou. De smaakmaker van Feyenoord had oren naar een vertrek, sprek zelfs met Hiddink, maar werd door zijn club aan zijn contract gehouden. Daarop richtte PSV het vizier op Koné, die bij Roda JC in 61 wedstrijden 38 keer scoorde.

Vorig seizoen leek Koné zijn loopbaan voort te zetten bij Ajax, waar hij de opvolger moest worden van Zlatan Ibrahimovic. De overgang ketste op het laatste moment af, omdat hij niet door de medische keuring geraakte. De exacte reden daarvoor is nooit duidelijk geworden. Ook Hiddink weigerde op dat thema in te gaan. “Alles is perfect gegaan. We hebben geen dossiers opgevraagd bij Ajax. We hebben hem zeer specifiek gekeurd en alles was pico bello voor elkaar. Zijn medische achtergrond is zeker ook geen reden om hem eerst te huren.” (FV)

PSV kan de komende drie maanden geen beroep doen op Gerald Sibon (31), die met een nekhernia kampt. NAC kent een rampzalige competitiestart. Ook de terugkeer van Pierre van Hooijdonk is vooralsnog een flinke tegenvaller, want de spits kan drie weken niet spelen door een zwaar gekneusde rib. Ajax stelde Maarten Fontein aan als nieuwe algemeen directeur. Hij volgt per 1 december de terugtredende Arie van Eijden op. Iwan Redan (25) mag vertrekken bij Willem II, waar de spits nog een contract voor drie jaar heeft. Mark van Bommel (Barcelona) ontbreekt opnieuw in de selectie van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië en Andorra. Tim de Cler (AZ) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV) werden wel opgeroepen door bondscoach Marco van Basten. Ook Giovanni van Bronckhorst (Barcelona) is weer van de partij. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Arveladze (AZ) 4 goals ; 2. Huntelaar (Heerenveen), Perez (AZ), Hoogendorp (RKC), Cocu (PSV), Kuijt (Feyenoord) 3 goals.

F.V.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content