Atlético de Madrid

© pressinphoto/Sipa USA

trainer Diego Simeone – 28/04/1970 (arg)

? Wou dat zijn spelers de tweede uitrusting droegen tijdens de CL-finale in 2016 omdat Atlético in 2014 de finale verloren had. De UEFA stemde niet in.

? Kevin Gameiro vertelde dat Simeone, die veel belang hecht aan verdedigen, ooit zei: ‘Het maakt me niet uit dat je scoort. Jij moet ballen recupereren.’

? El Cholo dankt z’n bijnaam aan z’n energetische stijl, zoals die van oud-voetballer, Carmelo Simeone.

transfers

In

Rodrigo de Paul (Udinese Calcio), Marcos Paulo (Fluminense FC, Bra).

OUT

Nicolás Ibáñez (CF Pachuca, Mex), Vitolo (FC Getafe), Axel Werner.

smaakmaker Marcos llorente

Marcos Llorente krijgt zijn voetbalopleiding bij Real Madrid, maar al vrij snel – in 2016 – wordt hij uitgeleend aan Deportivo Alavés. Daar toont hij zijn kunnen aan heel Spanje door een fantastisch seizoen te spelen. Hij wordt verkozen tot beste speler van de Liga in de balrecuperatie en bereikt met de club ook de bekerfinale. Die wordt weliswaar verloren met 3-1 van FC Barcelona, maar Llorente kan wel langs de grote poort terugkeren naar de Koninklijke. Speelgelegenheid krijgt hij echter nauwelijks bij Real.

Atlético de Madrid

Aartsrivaal Atlétco Madrid twijfelt niet om de middenvelder in te lijven. Bij Atleti moet hij de leemte vullen die de naar Manchester City vertrokken Rodri heeft gelaten. Dat vergt een aanpassingsperiode. Tot die fameuze avond in maart 2020. Llorente scoort twee keer op Anfield en loodst zijn club voorbij Liverpool naar de kwartfinales van de Champions League. El Cholo is verkocht.

Llorente is bij de Colchoneros de vaste verbindingsman tussen middenvelders en aanvallers.

Atlético de Madrid
Diego Simeone
Diego Simeone© AFP
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content