Athletic Club

© DPPI/Inigo Larreina / IPA/Sipa U

trainer Marcelino – 14/05/1965

? In de laatste drie seizoenen pakte hij twee nationale trofeeën zonder trainer te zijn van Real, Barça of Atlético. Dat is ongezien sinds het grote Deportivo van Javier Irureta in 2000.

? Marcelino is een onvoorwaardelijke fan van de 4-4-2 en wijkt haast nooit van dat systeem af.

? Hij zorgde voor de promotie van twee verschillende clubs naar de Primera División: Recreativo Huelva in 2006 en Racing Santander in 2009.

transfers

In

Alex Petxa (Real Sociedad).

OUT

Imanol García de Albéniz (CD Mirandés), Ibai Gómez, Iago Herrerín, Iñigo Vicente (CD Mirandés).

smaakmaker Iñaki williams

Langzaam en in de luwte timmert de 27-jarige Iñaki Williams aan een zeldzaam record voor een veldspeler. De Spaanse aanvaller heeft 185 matchen op rij gespeeld in La Liga. Sinds 17 april 2016 en een uitstapje naar Malaga miste hij geen enkele wedstrijd meer voor zijn ploeg. Beetje bij beetje nadert hij het record aller tijden van Antonio Larranaga, met 202 opeenvolgende wedstrijden.

Buiten zijn indrukwekkende opeenvolging van matchen ogen de statistieken van Williams helaas heel wat minder fraai. 66 doelpunten in 296 wedstrijden is niet genoeg voor een centrumspits. In 2018/19 vestigde hij zijn seizoensrecord met slechts dertien doelpunten. Het zou hem misschien goed doen om andere oorden op te zoeken, maar met een ijzersterk contract tot 2028 en een clausule van 135 miljoen, zien we niet wie Iñaki Williams uit zijn comfortzone zou kunnen halen.

Athletic Club
Athletic Club
Marcelino
Marcelino© DPPI/Inigo Larreina / IPA/Sipa U
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content