AS Roma

© BELGAIMAGE

Trainer – José Mourinho, 26/01/1963 POR)

? Vooraleer hij definitief aan de slag ging als trainer, fungeerde hij als tolk voor Bobby Robson bij FC Barcelona.

? Zijn vader Félix Mourinho was doelman en speelde onder andere voor Belenenses en Vitoria Setubal.

? Om de spelers beter te kunnen wijzen op hun fouten, maakt Mourinho gebruik van drones die de training vanuit vogelperspectief filmen.

Transfers

In

Roger Ibañez (Atalanta BC), Rui Patrício (Wolverhampton, Eng), Bryan Reynolds (FC Dallas, USA), Eldor Sjomoedorov (Genoa CFC).

OUT

Justin Kluivert (OGC Nice, Fra), Pau Lopez (Olympique de Marseille, Fra), Bruno Peres (Trabzonspor, Tur), Cengiz Ünder (Oympique de Marseille, Fra).

Smaakmaker – Rui Patrício

Het vertrek van de Braziliaanse topkeeper Alisson Becker naar Liverpool heeft AS Roma tot nu toe niet volledig kunnen compenseren. Zowel Robin Olsen, Pau López, Antonio Mirante als Daniel Fuzato schoten te kort om het Romeinse doel naar behoren te verdedigen.

Met Rui Patrício (33) hopen ze in Rome eindelijk de ideale vervanger gevonden te hebben. De Portugese doelman was de afgelopen drie seizoenen actief bij het Engelse Wolverhampton Wanderers waar hij in 127 wedstrijden 37 keer de nul wist te houden.

Het eerste deel van zijn opleiding bracht Patrício door bij SC Leiria e Marrazes waar hij eerst als spits speelde en daarna pas als doelman. In 2000 werd hij gescout door Sporting CP en in 2006, op 18-jarige leeftijd, maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Tussen 2006 en 2018 speelde Patrício meer dan 450 wedstrijden voor de club uit Lissabon.

Bij de Wolves speelde de doelman met rugnummer 11. Dat deed hij als eerbetoon aan de ex-doelman van Wolverhampton, Carl Ikeme. Die moest verplicht met voetbalpensioen nadat er bij hem leukemie werd vastgesteld.

Rui Patrício
Rui Patrício© Massimo Insabato/Mondadori Portf
AS Roma
AS Roma
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content