Hoe hebben jullie elkaar leren kennen ?

Dat is ondertussen al wel eventjes geleden, want we waren toen achttien. Zoals Jan al zei, zijn we allebei afkomstig van de omgeving van Heist-op-den-Berg. We hebben elkaar ook daar leren kennen via het uitgaansleven. In die tijd voetbalde hij al wel, maar dat was toen nog op een lager niveau. Ik ging vaak samen met zijn ouders naar zijn wedstrijden kijken, maar van een profcarrière was toen nog geen sprake.

Is er veel veranderd in jullie leven sinds hij profvoetballer is geworden ?

Het brengt natuurlijk wel wat verplichtingen met zich mee en je bent bijvoorbeeld ook niet vrij wanneer je wil, maar toch liever dit dan dat hij zijn studies geneeskunde had afgemaakt en dokter was geworden. Dan was het nog veel erger geweest. Als dokter moet je elke morgen vroeg beginnen en heb je ’s avonds rond een uur of tien dikwijls nog niet gedaan. Nu heeft Jan overdag tenminste nog redelijk veel vrije tijd.

Welke studies heb jij gedaan ?

Ik studeerde communicatiemanagement in Antwerpen. Na mijn studies heb ik zeven jaar gewerkt, maar sinds de geboorte van Jill blijf ik thuis. Later wil ik zeker en vast opnieuw iets gaan doen, al is het maar parttime. Ik ben een redelijk zenuwachtig type en ben dus niet gemaakt om stil te zitten.

Hou je van winkelen ?

Ja, op alle gebieden. Ik hou er bijvoorbeeld ook van om gewoon wat rond te kuieren. Shoppen doe ik het liefst samen met vriendinnen. Ik zal het wel samen met Jan doen als hij of Jill iets nodig heeft, maar als ik voor mezelf ga kijken, hoeft hij niet per se mee.

Hecht je veel belang aan uiterlijk en kleding ?

Goh, ik heb wel graag mijn gerief, zodat ik iets geschikt uit de kast kan nemen als ik ergens naartoe moet. Maar dat is zeker niet overdreven. Ik denk dat ik anders wel meer zou sporten en schoonheidsspecialistes zou bezoeken en dergelijke, maar in die dingen ben ik eerlijk gezegd redelijk gelaten.

Wat zijn Jan zijn goede eigenschappen ?

Dat zijn er eigenlijk wel veel. Zo spendeert hij bijna al zijn vrije tijd aan mij en Jill. Hij weet dat ik veel opoffer voor hem, want ik heb toch een deel van mijn sociaal leven moeten opgeven toen we naar Nederland verhuisden. Jan toont daar veel begrip voor. Zo zal hij bijvoorbeeld ’s avonds zelden op stap gaan, hij blijft dan liever gezellig thuis bij zijn gezinnetje. Vroeger, toen ik nog werkte, hielp hij ook mee in het huishouden. Zo kookte hij en was het eten klaar toen ik thuiskwam. We hadden ook een gezamenlijke poetsdag. Nu is dat natuurlijk anders aangezien ik niet meer werk en dus veel meer tijd heb.

Is hij romantisch ?

Na een aantal jaren, zal dat automatisch wel een beetje minderen, maar ik moet wel zeggen dat hij attent is. Hij brengt bijvoorbeeld geregeld eens een cadeautje voor me mee.

Krijgt Jill nog een broertje of een zusje ?

Normaal gezien wel. Momenteel sukkel ik met wat gezondheidsproblemen, maar eens die achter de rug zijn, willen we graag nog een tweede kindje.

Welke waarden en normen wil je de kinderen zeker meegeven ?

Ik wil vooral dat ze beleefd en eerlijk zijn en respect hebben voor ons en voor andere mensen. Ik denk dat hun opvoeding in de lijn zal liggen van degene die wij zelf van onze ouders hebben gekregen. We willen ook overal met onze kinderen kunnen komen.

Hoe zie je jullie leven na Jan zijn carrière ?

Ik denk dat we allebei wel onze weg zullen vinden en actief zullen blijven. Wat we precies zullen doen, staat nog niet vast. Misschien beginnen we samen wel een zaak. Ik denk eerlijk gezegd niet dat Jan in het voetbalmilieu zal blijven. En moest het toch zo zijn, zal het eerder als manager zijn, want trainer zie ik hem niet onmiddellijk worden.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content