Vader Lukaku zit in de cel wegens partnergeweld

© Belga

Ex-voetballer Roger Lukaku, vader van Romelu en Jordan Lukaku, zit sinds vorige vrijdag opgesloten in de gevangenis van Vorst.

Ex-voetballer Roger Lukaku (45), de vader van Romelu en Jordan Lukaku, zit sinds vorige vrijdag opgesloten in de gevangenis van Vorst. De Brusselse strafrechtbank veroordeelde hem tot 15 maanden cel wegens partnergeweld.

Dat melden verschillende kranten.

Volgens Het Laatste Nieuws sloeg Roger Lukaku op 11 januari vorig jaar zijn vriendin in elkaar, sleurde haar vervolgens in een autokoffer en reed met haar weg. De feiten speelden zich af in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.

Voor de rechtbank minimaliseerde Lukaku de feiten en sprak hij het verhaal van het slachtoffer aanvankelijk tegen, tot grote ergernis van de rechter, die hem een effectieve celstraf van 15 maanden oplegde. De maximumstraf voor partnergeweld bedraagt normaal gezien één jaar, tenzij er sprake is van blijvende schade.

Sociale woning

Het was niet de eerste keer dat Roger Lukaku in aanraking kwam met het gerecht. In november 2011 moest hij zich voor de vrederechter verantwoorden wegens het niet betalen van de huishuur. Hij woonde met zijn gezin in een sociale woning in Bornem en betaalde daarvoor slechts 300 euro per maand, terwijl zijn zoon Romelu al een miljoenensalaris opstreek en hijzelf nog een aardig spaarboekje als profvoetballer had.

Roger Lukaku speelde in zijn carrière onder meer voor Seraing, Germinal Ekeren en KV Mechelen. Zijn zonen Romelu (19) en Jordan (17) voetballen voor respectievelijk West Bromwich Albion in Engeland (uitgeleend door Chelsea) en RSC Anderlecht. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content