The man who cycled the world

Zondag 17 juni – Canvas – 19.30u

Terwijl het EK voetbal alle aandacht naar zich toe zuigt, zijn er toch ook nog interessante sportprogramma’s te bekijken die niet op de bal focussen. Wie even genoeg heeft van die groene rechthoek van een halve hectare groot, kan in de documentairereeks The Man Who Cycled The World mee op wereldreis met ene Mark Beaumont. Op wereldreis … per fiets.

De Schot Mark Beaumont had een missie toen hij vertrok: het wereldrecord fietsen rond de wereld verbeteren. Daarvoor moest hij bijna 30.000 kilometer afleggen, door de continenten Europa, Azië, Oceanië en Amerika. En hij moest zijn trip zien af te ronden binnen de 275 dagen. Naast een wereldrecord zou zijn prestatie ook 18.000 Engelse pond opbrengen voor het goede doel.

Beaumont vertrok in Parijs en trok eerst richting Midden-Oosten. Meer dan dertig kilo aan bagage, gereedschap en camera’s torste hij. Onderweg overkwam hem meer dan eens een dosis tegenslag. In de Amerikaanse staat Louisiana werd hij op een en dezelfde dag aangereden door een auto en beroofd. Elders werd hij ziek en leed hij aan dysenterie. En dan hebben we het geeneens over de soms barre weersomstandigheden waarin hij zijn wielertocht om de wereld diende af te leggen.

Beaumonts reis leverde in elk geval een pak boeiende beelden op, die door de BBC in een documentairereeks werden gegoten. In mei was de eerste aflevering van The Man Who Cycled The World al te zien op Canvas. De komende weken kun je delen twee, drie en vier bekijken. (PM)

Via volgende link kan je het eerste deel nog eens bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=NU6hTDMuD2c

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content