Rafael Nadal is eerste finalist op Australian Open en blijft op recordkoers

© Belga Image

Rafael Nadal heeft zich als eerste verzekerd van een ticket voor de finale van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Spanjaard kan in Melbourne de eerste tennisser ooit worden die meer dan 20 grandslamtoernooien won.

De 35-jarige Nadal, nummer vijf op de ATP-ranking en zesde reekshoofd in Melbourne, rekende in zijn halve finale in vier sets af met de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 7). Na net geen drie uur wedstrijd stonden de 6-3, 6-2, 3-6 en 6-3 setstanden op de tabellen. Nadal heeft dit seizoensbegin de goede vorm beet. In aanloop naar de Australian Open won hij in Melbourne al zonder setverlies een voorbereidingstoernooi.

Nadal won de Australian Open in 2009, na winst in de finale tegen Roger Federer. Hij was viermaal verliezend finalist in Melbourne, in 2012 (tegen Novak Djokovic), 2014 (tegen Stan Wawrinka), 2017 (tegen Federer) en 2019 (tegen Djokovic). De Spanjaard jaagt in Melbourne op een 21e grandslamtitel, waarmee hij geschiedenis zou schrijven. Hij kan er immers de eerste tennisser ooit worden die meer dan 20 grandslamtoernooien kan winnen. Momenteel staat hij op gelijke hoogte met Federer en Djokovic, die niet van de partij zijn in Australië.

Later op de dag strijden de Rus Daniil Medvedev (ATP 2) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) om de tweede tweede finaleplaats.

Partner Content