Goffin mag hopen op de Masters

© Belga

Half november nemen de beste acht tennissers van het seizoen het tegen elkaar op tijdens de Masters in Londen. De kans wordt steeds groter dan onze landgenoot David Goffin een van hen zal zijn.

David Goffin (ATP 11) miste dit weekend nog de finale op het ATP-toernooi in Antwerpen, maar was wel de enige speler uit de top 15 die deze week punten scoorde. Dat en het forfait van de Spanjaard Rafael Nadal geven Goffin hoop dat hij zich nog mag aansluiten bij de Masters. In het

In het speciale klassement dat bepaalt wie de Masters speelt, is hij nu tiende. Gezien Nadal niet meespeelt, is hij nu eerste reserve. Dat klassement houdt niet met alle toernooien rekening, maar beperkt zich tot 18 resultaten, waaronder de vier grand slams en de Davis Cup. Goffin moet met zijn 2690 punten nog 190 eenheden eenhalen op Thomas Berdych (2880) om van 13 tot 20 november te kunnen deelnemen aan de Masters.

Er zijn de komende twee weken nog punten te halen op drie toernooien: Bazel, Wenen en Parijs-Bercy. Goffin zal er zijn, net als al zijn concurrent voor de laatste Masterspositie In Bazel haalde Goffin vorig jaar de kwartfinale en heeft hij, dus nu 90 punten te verdedigen. Ook in Parijs, waar hij de achtste finale haalde, staan er 90 punten op het spel. In Parijs speelde Goffin vorig jaar niet. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content