David Goffin houdt België op koers voor Davis Cup

© belga

David Goffin heeft gedaan wat hij moest doen om België in de finale van de Davis Cup te houden. Hij versloeg de Fransman Tsonga in drie sets.

David Goffin (ATP 7) houdt België op koers voor eindwinst van de Davis Cup. De Luikenaar gaf in een wedstrijd die absoluut gewonnen moest worden geen krimp en klopte Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) in twee uur en 44 minuten met een droge 3-0 (7-6 (7/5), 6-3 en 6-2).

Na vier duels houden België en Frankrijk elkaar in evenwicht. Het vijfde duel, dat Steve Darcis (ATP 76) voor ons lans zal afwerken, moet de beslissing brengen.

In dat vijfde en beslissende duel treft Darcis Lucas Pouille (ATP 18). De Franse kapitein Yannick Noah kon nog verrassen met Richard Gasquet (ATP 31), maar bleef bij zijn eerste keuze

Goffin en Tsonga gaven elkaar in set één geen duimbreed toe, en de beslissing viel pas in een tiebreak. Hierin trok de Belg uiteindelijk aan het langste eind (7-6 (7/5)).

Tsonga kreeg hierdoor een tikje, en Goffin profiteerde. De Luikenaar acteerde op een hoog niveau en won de tweede set met 6-3.

In de derde set trok Goffin het laken helemaal naar zich toe. Tsonga kwam er nauwelijks nog aan te pas en de Luikenaar pakte de winst in 6-2.

“Ik heb mijn match gespeeld, maar David was indrukwekkend”, zei Tsonga, die in de eerste set nochtans nog zeven breakpunten kreeg op de service van Goffin, in een reactie na de wedstrijd. “Er valt tegen deze Goffin weinig te beginnen. Ik heb inderdaad enkele kansen gemist, vooral in de eerste set. We waren elkaar toen waard. Ik had die eerste set net zo goed kunnen winnen. Maar ik won hem niet”, aldus de Fransman.

Na vrijdag, de eerste dag van de finale van de Davis Cup, stond het 1-1. Goffin en Tsonga wonnen hun enkelpartijen met overmacht tegen respectievelijk Lucas Pouille (ATP 18) en Darcis.

Zaterdag klopten de thuisspelers Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet in het dubbelspel Ruben Bemelmans en Joris De Loore, waardoor Frankrijk op 2-1 klom.

Partner Content