Standard zet Genk opzij en klimt naar tweede plaats

(Belga) Standard heeft dinsdag de openingswedstrijd van de vierde speeldag in Play-off I overtuigend met 3-0 gewonnen van Racing Genk. Standard kwam voor de pauze ietwat gevleid op voorsprong via Yoni Buyens (27.). Paul-José Mpoku (54.) en Michy Batshuayi (74.) stelden na de rust de thuiszege veilig, meteen ook de eerste nederlaag voor Genk in deze play-offs.

Dankzij een knappe tien op twaalf klimmen de Rouches met 35 punten in de stand naar de gedeelde tweede plaats. Ook Genk heeft 35 punten, maar won één wedstrijd minder. Anderlecht voert de lijst aan met 36 punten. Middenvelder Yoni Buyens opende iets voor het halfuur de score voor de Rouches met een knappe volley, maar het was doelman Kawashima die de uitblinker was bij Standard. De Japanse international ranselde pogingen van Steeven Joseph-Monrose en Thomas Buffel uit zijn doel, waardoor de thuisploeg met een 1-0 stand mocht gaan rusten. Na de kampwissel drong Genk opnieuw aan, maar Mpoku verdubbelde na 54 minuten de score met een knappe vrije trap, al ging Genk-doelman Köteles niet vrijuit bij die fase. Even later gaf belofteninternational Michy Batshuayi de Limburgers de doodsteek door de 3-0 staalhard in de verste hoek te trappen na een perfect uitgevoerde counter. Woensdag staat met Anderlecht-Lokeren de tweede wedstrijd van de vierde speeldag op het programma. Donderdagavond sluiten Club Brugge en Zulte Waregem de speeldag af. (Belga)