Serena Williams wint Australian Open voor de zesde keer

© Belga

Serena Williams heeft de eindzege op de Australian Open op zak. Het Amerikaanse topreekshoofd was in de finale in Melbourne te sterk voor Maria Sharapova en haalde het na 1 uur en 51 minuten met 6-3 en 7-6 (7/5). Williams pakt zo haar zesde eindoverwinning op de Australian Open en haar negentiende grandslamzege.

Williams begon uitstekend aan de partij in de Rod Laver Arena in Melbourne. Ze ging meteen door de opslag van de Siberische. Bij een 3-2 stand in het voordeel van de Amerikaanse moest de partij omwille van een regenpauze even onderbroken worden, maar die onderbreking had weinig vat op het spelniveau van het topreekshoofd. Ze kwam zelfs 5-2 voor, liet Sharapova nog terugkomen tot 5-3, maar trok de eerste manche na 47 minuten met 6-3 naar zich toe.

In de tweede set waren beide speelsters meer aan elkaar gewaagd. Het ging lange tijd gelijk op, tot Williams bij een 5-4 voorsprong een matchbal kreeg. ‘Masha’ werkte die echter weg en sleepte een tiebreak uit de brand, maar moest daarin buigen voor de Amerikaanse: 7/5.

Met Williams en Sharapova speelden het eerste en tweede reekshoofd tegen elkaar om de titel in Melbourne. Het was een heruitgave van de finale uit 2007.

Voor de 33-jarige Williams is het al haar negentiende eindzege op een grandslamtoernooi, haar zesde in Melbourne. Ze won de Open Australische Tenniskampioenschappen al in 2003, 2005, 2007, 2009 en 2010.

De zes jaar jongere Sharapova blijft op vijf grandslamzeges steken. Zij won de Australian Open in 2008 en was er in 2007 en 2012 verliezend finaliste. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content