Oscar Pistorius krijgt zes jaar cel voor moord op zijn vriendin

© Belga Image

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius (29) is door de rechter in Pretoria veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Rechter Thokozile Masipa week af van de minimumstraf van 15 jaar en legde uit dat de beklaagde niet eerder in de fout ging, al 12 maanden heeft gezeten en zijn vriendin niet bewust heeft gedood. Ze vindt ‘blade runner’ een goede kandidaat voor rehabilitatie en noemde het onwaarschijnlijk dat hij zijn misdaad zou herhalen.

Oscar Pistorius werd onmiddellijk overgebracht naar de gevangenis. Zowel de openbare aanklager als de verdediging kan nog in beroep gaan.

Moord

De atleet had in oktober vorig jaar vijf jaar gekregen voor ‘doodslag met schuld’ op Reeva Steenkamp, en werd niet veroordeeld voor moord. Dankzij zijn goed gedrag verkreeg hij voorwaardelijke vrijlating.

De 28-jarige en aan beide benen geamputeerde Pistorius schoot in de valentijnsnacht van 2013 Steenkamp doorheen de badkamerdeur dood. Hij bekende dat ook, maar hield tegenover de justitie staande dat dit per ongeluk was omdat hij dacht met een inbreker te doen te hebben. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content