‘Olympische openingsceremonie wordt korter en dynamischer’

© Reuters

De openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji zal minder lang duren dan in Vancouver, en ze zal dynamischer zijn.

De openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji zal minder lang duren dan in Vancouver, en ze zal dynamischer zijn. Dat heeft Konstantin Ernst, creatief hoofdproducent en scenarioschrijver van de ceremonie, gezegd. Vooral de atletenparade wordt gebalder.

Volgens Ernst, die ook algemeen directeur is van het Russische TV-station Channel One, is de paradetocht van de atleten doorgaans het langste en meest slaapverwekkende deel van een openingsceremonie. Om meer dynamiek te creëren, hebben de organisatoren een speciale vloer ontwikkeld waarop de aarde zal worden afgebeeld. Wanneer de atleten verschijnen, zal die afbeelding beginnen te draaien.

Tijdens de ceremonie zullen de bekendste Russische muzieknummers van de afgelopen 20 jaar afgespeeld worden. “We willen dat de atleten dansen in plaats van wandelen. Het is het begin van een groot feest”, verduidelijkt de producent. De ceremonie bestaat uit achttien hoofdstukken, die stuk voor stuk staan voor een moment uit de Russische geschiedenis.

De 52-jarige Ernst verklapte nog niet wie de olympische vlam zal aansteken. De Rus kon wel vertellen dat er een balletoptreden van enkele Russische topdansers op het menu zal staan.

De openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji start om 20u14 in het Fishtstadion. Aan de ceremonie zullen 3.000 acteurs en 2.000 vrijwilligers deelnemen in 6.000 verschillende kostuums. Afsluitend zal er 22,5 ton vuurwerk afgeschoten worden. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content