Official wilde tickets Olympische Spelen verkopen op zwarte markt

© AFP

Oekraïens Olympisch Comité schorst secretaris-generaal Volodymyr Gerashchenko.

De BBC bracht de zaak aan het licht. Een verslaggever van de Britse omroep deed zich voor als handelaar in kaartjes voor de Spelen in Londen. Gerashchenko trapte in de val en bood 100 kaarten aan ter waarde van duizenden ponden. Hij wilde wél graag contant betaald worden.

De kaarten die Gerashchenko aanbood, waren bedoeld voor de Oekraïnse markt in Groot-Brittannië.

Toen Geraschchenko werd geconfronteerd met de undercoveractie, was hij zich van geen kwaad bewust, en ontkende hij de kaarten te willen verkopen. “Ik stelde mij alleen diplomatiek op en praatte naar zijn mond.” Tegen de verslaggever zei de Oekraïner: “Ik begrijp dat je een handelaar bent. Daarom ben jij de eerste persoon waar ik contact mee zal opnemen als we extra kaarten hebben.”

Onderzoek

Ex-polsstoklegende Serguei Bubka, de voorzitter van het Oekraïens Olympisch Comité, kondigde aan dat een onafhankelijke commissie zou worden opgericht om de zaak tot op het bot te onderzoeken.

Ook de organisatie van de Spelen in Londen zegt dat het de daad van Gerashchenko zeer ernstig neemt. Er wordt een onderzoek ingesteld naar mogelijke wantoestanden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content