NBA: LA Lakers dumpen coach Mike Brown

© Reuters

In de NBA hebben de roemruchte Los Angeles Lakers hun coach Mike Brown aan de deur gezet. Brown begon het seizoen met vier keer verlies op vijf wedstrijden en dat kan niet in LA.

Van de Lakers werd voor het seizoen nochtans veel verwacht. De club pakt nog steeds uit met superster Kobe Bryant en de Spaanse sterkhouder Pau Gasol. In het tussenseizoen sloeg LA bovendien niet alleen center en drievoudig defensieve speler van het jaar Dwight Howard aan de haak, maar ook spelverdeler Steve Nash, die in een vorig leven bij de Phoenix Sums twee keer Most Valuable Player (zeg maar speler van het jaar) van de hele NBA werd.

Stapje trager

Howard komt echter moeizaam terug van een rugblessure en Nash is op zijn 38ste een paar stappen trager dan in zijn hoogdagen. Gevolg: het team draait niet en de verliezen stapelen zich op. Dan is het vervolg bekend: de kop van de coach rolt.

Comeback voor Phil Jackson?

Browns rol wordt ad interim overgenomen door assistent-coach Bernie Bickerstaff. Wie definitief aan het roer komt in LA is niet duidelijk, al wordt gefluisterd dat de legendarische Phil Jackson, die eerder als vijf titels won met de Lakers (en in de jaren ’90 zes met de Chicago Bulls van Michael Jordan) een comeback zou voorbereiden. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content