Koen Casteels mist WK door scheenbeenbreuk

© BelgaImage

Koen Casteels kan niet als derde doelman met de Rode Duivels naar Brazilië.

Koen Casteels kan niet als derde doelman met de Rode Duivels naar Brazilië. De keeper van Hoffenheim brak zijn scheenbeen in een wedstrijd van de 29e speeldag in de Duitse Bundesliga, op verplaatsing bij Hertha Berlijn (1-1).

Na een duel met de Colombiaanse spits Adrian Ramos, werd Casteels twintig minuten voor tijd op een draagberrie van het terrein gebracht. De medische staf van Hoffenheim vreesde meteen voor een breuk van het onderbeen en die diagnose werd bevestigd in het ziekenhuis van Berlijn. De 21-jarige Antwerpenaar ging er onmiddellijk onder het mes.

Rode Duivel Koen Casteels is ondertussen met succes geopereerd aan zijn scheenbeenbreuk en mag wellicht later in de week het ziekenhuis verlaten. De operatie, die zo’n twee uur in beslag nam, verliep zonder complicaties. De 21-jarige Casteels zal binnenkort al snel met de nodige revalidatieoefeningen in het TSG-trainingscentrum in Zuzenhausen kunnen beginnen.

Hoffenheim communiceerde niet over de duur van de onbeschikbaarheid, maar het seizoen van de derde doelman van de Rode Duivels zit er wel op. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content