Koen Casteels geeft WK-ambities nog niet op

© BelgaImage

De onfortuinlijke Koen Casteels (Hoffenheim) maakt ondanks zijn opgelopen scheenbeenbreuk nog geen definitief kruis over zijn WK-ambities.

De onfortuinlijke Koen Casteels (Hoffenheim) maakt ondanks zijn opgelopen scheenbeenbreuk nog geen definitief kruis over zijn WK-ambities. “Laten we hopen dat ik er toch nog kan bij zijn in Brazilië, maar ik denk dat we dan heel positief moeten zijn”, vertelde hij in een interview met Sporza.

“Als de breuk goed herstelt, zit de kans er nog in. Je moet rekenen op vijf tot zes weken vooraleer het been opnieuw aaneengegroeid is. Dat betekent wel dat ik minder getraind zal hebben en geen wedstrijden kan spelen. Het is afwachten van week tot week hoe het zal evolueren”, aldus de 21-jarige Casteels.

“Voor zover het goed kan gaan, gaat het goed. Ik heb pas een operatie achter de rug, vandaag ben ik nog in Berlijn in het ziekenhuis. Normaal gezien neem ik woensdag een vlucht naar Hoffenheim. Ondertussen heb ik al wel veel bemoedigende woorden gekregen van spelers, trainers, vrienden en collega-Rode Duivels.”

Casteels liep de zware blessure op tijdens het duel tegen Hertha Berlijn. Na een duel met de Colombiaanse spits Adrian Ramos werd de goalie twintig minuten voor tijd op een draagberrie van het terrein gebracht. “Ik kan het me niet meer perfect herinneren. Ik weet wel dat ik omhoog sprong en toen ben ik in contact gekomen met een aanvaller van Hertha. Ik heb de breuk in de lucht opgelopen, toen ik met mijn scheenbeen tegen zijn knie of zijn scheenbeen gebotst ben. Toen voelde ik al dat het been gebroken was”, besloot Casteels. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content