Kim Clijsters bereikt achtste finales Australian Open

© Image Globe

De titelverdedigster versloeg in de derde ronde de Slovaakse Daniela Hantuchova in twee korte sets: 6-3 en 6-2.

Kim Clijsters staat in de achtste finales van de Australian Open. Ze versloeg in de derde ronde de Slovaakse Daniela Hantuchova in twee korte sets: 6-3 en 6-2. Het duel duurde 1 uur en 15 minuten. In de achtste finales neemt Clijsters het op tegen de winnares van het duel tussen de Chinese Na Li en de Spaanse Anabel Medina Garrigues. Tegen die eerste won Clijsters vorig jaar de finale in Melbourne.

Aangenaam kijkstuk

Twee weken geleden had Clijsters (28) door een heupblessure nog moeten opgeven toen ze Hantuchova bekampte in de halve finale van het toernooi in Brisbane. Het was haar eerste nederlaag in tien wedstrijden tegen haar Slovaakse leeftijdsgenote.

Vrijdag maakten beide vrouwen er net als in Brisbane een aangenaam kijkstuk van. Na een gelijkopgaand begin brak Clijsters in het zesde game (4-2). Hantuchova antwoordde met een rebreak en liet zich daarna op de court verzorgen aan de linkerenkel. Nieuw opslagverlies van de Slovaakse in het achtste game (5-3) kostte haar de set.

In set twee kwam Clijsters onmiddellijk 2-0 voor. Hantuchova, het 20e reekshoofd, klampte aan maar beging tegen een sterk spelende Clijsters toch te veel onnodige fouten om aanspraak te maken op de zege. De titelverdedigster stoomde door naar 6-2 setwinst. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content