Kevin Durant speler van het jaar in de NBA

© Reuters
Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

In de NBA is Kevin Durant, de scoremachine van de Oklahoma City Thunder, verkozen tot MVP, ofte Most Valuable Player. Hij was dit seizoen goed voor gemiddeld 32 punten per wedstrijd.

Durant won de MVP-titel met groot overwicht. Van de 125 stemgerechtigde zetten 119 hem op de eerste plaats. De nummer twee in de eindstand, LeBron James van de Miami Heat, kreeg de overige zes eerste plaatsen.

Voor Durant, voorheen al meermaals topscorer van de NBA, is het de eerste MVP-titel. Zijn 32 punten per wedstrijd zijn op zich al indrukwekkend. Nog straffer is dat hij het een groot deel van het seizoen moest doen zonder Russel Westbrook, de nummer twee bij Oklahoma City, en zelf een man die, wanneer hij er dit jaar wel bij was, goed was voor 21,8 punten per wedstrijd. Durant loodste de Thunder naar de tweede plaats in de hele NBA.

James: ‘Hij verdient het’

Dat Durant MVP is, verrast niemand. Hij was dit seizoen drie keer goed voor meer dan 50 punten, waaronder een persoonlijk record van 54, in januari tegen de Golden State Warriors, en scoorde veertien keer meer dan 40 punten. Hij zette ook een onafgebroken reeks van 41 wedstrijden met 25 punten of meer neer, de derde langste ooit in de NBA.

LeBron James, die de afgelopen vijf jaar vier keer MVP werd, was gul met complimenten. “veel respect voor hem”, zei hij aan de Amerikaanse sportzender ESPN. “Hij verdient. Hij heeft een groot MVP-seizoen achter de rug.”

Finale tegen Miami?

De Oklahoma City Thunder is dezer dagen bezig aan de playoffs in de NBA. Velen verwachten Durant en kornuiten (Westbrook is ondertussen terug uit blessure) in de NBA Finals aan het werk te zien tegen James en de Miami Heat. Maar dan zal Oklahoma City eerst wel de tweede ronde moeten overleven.

In de eerste wedstrijd daarvan ging de Thunder afgelopen maandag met 105-122 onderuit tegen de Los Angeles Clippers, de club die zopas nog in het nieuws kwam, omdat eigenaar Donald Sterling levenslang geschorst werd voor racistische uitspraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content