Hockey: Red Lyons verliezen van Nieuw-Zeeland – India wacht in de kwartfinales

© BELGA

De Belgische hockeymannen (FIH 6) hebben op het olympisch hockeytoernooi hun laatste groepswedstrijd met 1-3 verloren van Nieuw-Zeeland. In de kwartfinales wacht zondag India (FIH 5).

Voor bondscoach Shane McLeod, die met de Belgen dus tegen zijn landgenoten speelde, was het de eerste nederlaag van dit toernooi. Maar de ploeg was al langer zeker van de groepswinst en komt zondag in de kwartfinales uit tegen de vierde van groep B: India.

Bij de rust was er nog niet gescoord, maar na de pauze kwamen de Nieuw-Zeelanders op voorsprong via Simon Child (31.) na een strafcorner. Zes minuten later stond het al 0-2, na een treffer van Nick Wilson. Acht minuten voor affluiten gaf Hugo Inglis de doodsteek (0-3). Florent Van Aubel zorgde even later nog voor de eerredder, verder dan een slotoffensief kwamen de Lions niet.

In de eindstand van de groep haalt België het voor Spanje, Nieuw-Zeeland, en Australië. De Australiërs moeten hun laatste groepswedstrijd tegen Brazilië wel nog afwerken.

Zaterdag was het team van Shane McLeod in poule A met een 4-1 zege aan het toernooi begonnen tegen Groot-Brittannië (FIH 4). Zondag waren de Belgen met 12-0 te sterk voor gastland Brazilië (FIH 30). Dinsdag ging wereldkampioen Australië (FIH 1) met 1-0 voor de bijl en donderdag volgde een 3-1 zege tegen Spanje (FIH 11).

De Red Lions staan voor de derde opeenvolgende keer op de Spelen. Na een negende plaats in Peking volgde in 2012 een vijfde plaats in Londen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content