Haile Gebrselassie – De grootste hardloper aller tijden

De carrière van Haile Gebrselassie, een van de vaandeldragers van deze sport, wordt in dit unieke levensverhaal belicht.

De duurloopsport is in ons land aan een heuse opmars bezig. Ongeacht of ze nu marathonlopers of recreatieve joggers zijn, nooit eerder bonden zoveel Belgen de loopschoenen aan. De carrière van Haile Gebrselassie, een van de vaandeldragers van deze sport, wordt in dit unieke levensverhaal belicht. Auteur Klaus Weidt, Duits sportjournalist en goede vriend van Gebrselassie, neemt de lezer mee doorheen diens levensverhaal. Het boek behandelt zowel zijn manier van trainen als impressies van zijn geboorteland Ethiopië. Onder meer de leefomstandigheden in Addis Abeba, de stad op 2000 meter hoogte waar Gebrselassie opgroeide, speelden een grote rol in zijn latere carrière. Lopen was er immers onlosmakelijk verbonden met het leven. Lopen tot bij de waterbron, of tien kilometer naar school en terug. Op de tien kilometer boekte Gebrselassie overigens zijn eerste successen. Zo behaalde hij op die afstand twee maal goud op de Olympische Spelen van Atlanta (1996) en Sydney (2000). Na zijn sportieve loopbaan werd Haile Gebrselassie een succesvol zakenman. Hij stichtte scholen, marathonwedstrijden en werd ereambassadeur van de VN. Kortom, een bijzondere carrière waar menig recreatieve jogger bij het lezen van dit boek alleen maar van kan dromen. (DG)

‘Haile Gebrselassie – De grootste hardloper aller tijden’ van Klaus Weidt werd uitgegeven bij Tirion Uitgevers, telt 176 pagina’s en kost € 18,95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content