GBA zegt niet dat het niet wil doorgaan met Daerden

“Er is voor mij nog niks beslist over Jos Daerden”, zegt sportief directeur Gunther Hofmans van Germinal Beerschot in Sport/Voetbalmagazine. Vorige donderdag meldden verscheidene kranten dat de club het contract van Daerden niet zal verlengen.

“Er is voor mij nog niks beslist over Jos Daerden”, zegt sportief directeur Gunther Hofmans van Germinal Beerschot in Sport/Voetbalmagazine. Dat is verrassend. Donderdag meldden verscheidene kranten dat Germinal Beerschot het contract van Daerden niet zal verlengen.

Diezelfde dag publiceerde Gazet van Antwerpen, in de marge van die berichtgeving, ook een interview met Hofmans waarin zei hij: “3 op 30, geen play-off 1, dat gaf de doorslag. We kozen ervoor om duidelijkheid te verschaffen. Op 30 juni loopt het contract van Daerden af. Punt.”

Nu wijst Hofmans plots naar de persmededeling van de club. Die bevat één zin: ‘De directie van Germinal Beerschot en Jos Daerden hebben beslist samen het lopende seizoen af te werken om zo in alle sereniteit de play-off 2 aan te vatten én tot een goed einde te brengen.’ Daarin staat dus niet dat de club volgend seizoen niet met Daerden wil doorgaan.

“Als u concludeert dat onze wegen na dit seizoen scheiden,” aldus Hofmans, “is dat uw interpretatie. Wij laten de interpretatie open.”

Vóór de persmededeling er kwam, had Daerden een onderhoud met de clubleiding. Achteraf vertelde hij zijn spelers dat hij volgend seizoen niet meer op het Kiel zal werken. “Dat heeft de club niet gezegd”, stelt nu ook voorzitter Herman Kesters.

“Wij lieten de deur op een kier. Maar nu Jos zijn groep heeft toegesproken, zal het verhaal moeilijk weer op te starten zijn. Jos heeft zo de beslissing een beetje zelf genomen. Ik denk dat hij graag vóór 31 maart een verlenging had gekregen, maar een gebrek aan vertrouwen voelde en daaruit zijn conclusies trok. We maken als club nu nog weinig kans om na dit seizoen met hem voort te gaan.”

Hofmans benadrukt dat Germinal Beerschot mogelijk wél doorgaat met Daerden, die niet wil reageren. “Ik weet dat Gunther met Jos wou voortwerken,” aldus Kesters, “maar niet alle neuzen wezen in dezelfde richting … Ik kan niet ontkennen dat dit ontslag niet gemakkelijk was … euh … Ik bedoel: dat een verlenging moeilijk lag.”

(Kristof De Ryck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content