Rosberg: ‘Red Bull is de te kloppen ploeg’

© AFP

Een nieuw Formule 1-seizoen schiet uit de startblokken. Sport/Voetbalmagazine blikt vooruit met Mercedespiloot Nico Rosberg.

Een nieuw Formule 1-seizoen schiet uit de startblokken. Sport/Voetbalmagazine blikt vooruit met Mercedespiloot Nico Rosberg. S/VM: Iedereen zegt dat het voor Mercedes een overgangsjaar wordt.

Rosberg: “Neen. Er zijn veel veranderingen geweest op bestuursniveau, maar de mensen die aan de auto werken, zijn nog altijd dezelfde. Ik ben erg tevreden met de wagen (de nieuwe W04, nvdr). Al sinds de eerste dag vind ik dat er goed werk geleverd is. Ik voel me erg op mijn gemak aan het stuur. De machine geeft me goeie vibes.”

S/VM: Is het een wagen waarmee je het niveau kunt aanhouden dat je vorig seizoen in China toonde, waar je je eerste F1-zege boekte?

“Neen, dat niet. In China was ik de snelste van het pak, maar het is onmogelijk om dat een heel seizoen vol te houden. Op het einde van vorig seizoen verloren we trouwens een seconde per ronde. Het is heel moeilijk om dat verschil te overbruggen in één winter. Je moet er rekening mee houden dat ook de andere teams hun auto verbeteren. Maar ik denk dat we dichterbij komen en dat de snelheid nu erg goed is.”

S/VM: Denk je dat de komst van Lewis Hamilton naar Mercedes het rendement van de ploeg zal opkrikken?

“Vorig seizoen had ik als collega een zevenvoudige wereldkampioen (Michael Schumacher, nvdr). Het is wel zo dat het een nieuwe situatie blijft voor iedereen. Hij komt met nieuwe ideeën. Dat is goed.”

S/VM: Wanneer zul je weten of de Mercedes W04 een winnaar is?

“In Melbourne, daarvóór is dat onmogelijk te achterhalen. Pas daar zullen we antwoorden krijgen. Vorig seizoen waren we erg sterk in de kwalificatieritten, maar niet in de race. Het is afwachten of we deze keer vooraan kunnen eindigen.”

S/VM: Denk je dat er een wissel van de macht komt? Of zullen Red Bull en Sebastian Vettel blijven overheersen?

“Ik denk dat laatste. De te kloppen ploeg is toch Red Bull.”

S/VM: Wat vind je ervan dat een landgenoot drie keer op rij wereldkampioen geworden is?

“Het is ongelooflijk, maar hij is een heel snelle en sterke rijder. Vettel en zijn ploeg verdienden het absoluut en leverden fantastisch werk.” (MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content