“Massa riskeert celstraf als hij Alonso helpt in GP Brazilië”

© EPA

“Als dat gebeurt, dan zal hij het circuit in de boeien verlaten,” waarschuwt procureur Paulo Castilho.

Als Felipe Massa zondag zijn Ferrari-teammaat Fernando Alonso opzettelijk voor laat gaan in de grote prijs formule 1 van Brazilië, dan riskeert hij een celstraf. “Dan zal hij het circuit in de boeien verlaten,” waarschuwt procureur Paulo Castilho van de strafrechtbank in Sao Paulo.

Castilho kan Massa aanklagen op basis van een wet die de rechten van de supporters verdedigt. De wet voorziet celstraffen tot zes jaar voor sporters die frauderen of aan vervalsing van een sportwedstrijd meewerken, melden diverse media.

Massa liet Alonso al naar de zege rijden in de grote prijs van Duitsland, eind juli. Ferrari ontkende later dat het om teamorders ging (die zijn sinds 2002 verboden in de formule 1) en kwam er met een boete van 100.000 euro vanaf.

Met nog twee wedstrijden te gaan is Alonso leider in het wereldkampioenschap. Hij heeft 11 punten voor op de Australiër Mark Webber (Red Bull), 21 op de Brit Lewis Hamilton (McLaren) en 25 op de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull). Massa, zesde in de stand, speelt geen rol van betekenis meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content