Ex-Rode Duivel Michel Renquin komt op voor de Parti Populaire

© BelgaImage

Voormalig Rode Duivel Michel Renquin komt bij de verkiezingen van 25 mei op voor de Parti Populaire (PP), de rechts-populistische partij van zakenadvocaat Mischaël Modrikamen.

Voormalig Rode Duivel Michel Renquin komt bij de verkiezingen van 25 mei op voor de Parti Populaire (PP), de rechts-populistische partij van zakenadvocaat Mischaël Modrikamen. Renquin, die 55 keer geselecteerd werd voor de nationale voetbalploeg, zal de lijst trekken in de provincie Luxemburg. De PP zal campagne voeren rond “belastingverlaging”, tegen “onveiligheid” en rond een “beperking van de migratie”. Modrikamen komt op in Henegouwen. Luc Trullemans, de vroegere weerman van RTL-TVi die daar aan de deur werd gezet na uitlatingen die als racistisch werden bestempeld, trekt de Europese lijst.

Modrikamen wil niet dat zijn partij als extreem-rechts wordt bestempeld. Migranten mogen voor de PP-leider naar ons land komen “als ze zich aan onze waarden aanpassen – van de sharia kan geen sprake zijn – en als ze bijdragen en niet aanschuiven aan het banket van de sociale zekerheid”. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content